HomeΚΡΗΤΗΗ “Γιορτή του Εφτάζυμου” στην Κασταμονίτσα

Η “Γιορτή του Εφτάζυμου” στην Κασταμονίτσα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η «Γιορτή του Εφτάζυμου» πραγματοποιείται για άλλη μια χρονιά αύριο Σάββατο στην Κασταμονίτσα από τον Μορφωτικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο Κασταμονίτσας με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής εφταζύμου σε ταινία μικρού μήκους, να συμμετέχουν οι ίδιοι στο ζύμωμα και στο πλάσιμο του ψωμιού καθώς και να γευτούν και να προμηθευτούν το παραδοσιακό εφτάζυμο.

________ 2 1

Πρόκειται για μια γιορτή – θεσμό αφιερωμένη στην παράδοση και στις γεύσεις του παρελθόντος , στην προσπάθεια να διατηρηθούν απαράλλακτες οι συνήθειες και οι συνταγές των χρόνων εκείνων.

Γεύσεις και εικόνες παράδοσης θα πλαισιώνουν το απόγευμα τους δρόμους του χωριού. Γυναίκες θα ετοιμάζουν παραδοσιακά εδέσματα στα γραφικά μας στενά και ενθύμια της λαϊκής μας παράδοσης θα κοσμούν τους δρόμους.

________3 1

Πρέπει να τονίσουμε ότι η επιτυχία της εκδήλωσης στηρίζεται στην ομόθυμη, συγκινητική και εθελοντική συμμετοχή των κατοίκων του χωριού που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως η περηφάνια, η αίσθηση φιλοξενίας και η αγάπη στην παράδοση μας είναι ακόμη βαθιά ριζωμένες στον τρόπο ζωής και επικοινωνίας, ειδικά στους ανθρώπους της κρητικής υπαίθρου.

Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με μεγάλο κρητικό γλέντι που θα πραγματοποιηθεί στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου, με το συγκρότημα του »Μανώλη Αλεξάκη».

Διαφήμιση
Διαφήμιση