HomeΚΡΗΤΗΤα πιο εντυπωσιακά μέρη της Ελλάδας για το Conde Nast – Τί λέει για την Κρήτη

Τα πιο εντυπωσιακά μέρη της Ελλάδας για το Conde Nast – Τί λέει για την Κρήτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για έναν τουρίστα, η Ελλάδα μπορεί να είναι γνωστή για τις αρχαιότητες της Αθήνας, το σκηνικό σαν σε καρτ ποστάλ της Σαντορίνης και τα πάρτι της Μυκόνου, αλλά υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα σε αυτήν την χώρα εκτός από αυτούς τους άμεσους συσχετισμούς.

Το Conde Nast συγκέντρωσε τα μέρη τα οποία προτιμούν οι Έλληνες και τα προτείνουν ανεπιφύλακτα, όπως αναφέρει το ellines.com.

Διαβάστε τα 8 μέρη που ξεχωρίζουν σύμφωνα με το Conde Nast και γιατί:

1.Σούνιο

Το Σούνιο είναι μια παραθαλάσσια περιοχή της Αττικής.  Είναι γεμάτο με ενδιαφέροντα ιστορικά μνημεία, όπως ο Ναός του Ποσειδώνα. Το Σούνιο είναι γνωστό λόγω της σημαντικής γεωγραφικής θέσης του αλλά και εξαιτίας των ερειπίων του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα που βρίσκονται σε αυτό. Στα νεότερα χρόνια, η ευρύτερη περιοχή λόγω της περιβαλλοντικής αξίας της, ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός.

1SOYNIO

  1. Ύδρα

Η Ύδρα ξεχωρίζει για την ξεχωριστή ομορφιά, χάρη και απλότητα της. Φτάνοντας στο λιμάνι, ο επισκέπτης γοητεύεται από τα αρχοντικά, τα περισσότερα από τα οποία κάποτε ανήκαν στους πλοιοκτήτες του νησιού. Δεν είναι λοιπόν περίεργο ότι το νησί έχει φιλοξενήσει εμβληματικές φυσιογνωμίες όπως ο Χένρι Μίλερ και ο Λέοναρντ Κοέν. Άλογα, γαϊδούρια και μουλάρια είναι τα κύρια μέσα μεταφοράς, καθώς η χρήση των μηχανοκίνητων οχημάτων απαγορεύεται.

2YDRA

  1. Ζαγοροχώρια

Αξίζει να επισκεφτείτε τις ορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδα και συγκεκριμένα την Ήπειρο. Τα Ζαγοροχώρια είναι ένας μαγευτικός προορισμός. Πεζοπορία μέσα στο δάσος όπου μπορείτε να δείτε κάποιο από τα μοναδικά, πολύ παλιά, πέτρινα γεφύρια, κανό και καγιάκ, ράφτινγκ και κολύμπι στον ποταμό Βοϊδομάτη, αλλά και εξαιρετικό φαγητό κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Το Μικρό Πάπιγκο με θέα που κόβει την ανάσα αλλά και το Μονοδένδρι είναι από τα ομορφότερα χωριά.

3ZAGOROXORIA

  1. Νίσυρος

Βρίσκεται στη νοτιοανατολική Ελλάδα, η Νίσυρος είναι κοντά στο νησί της Κω. Είναι ένα από τα πιο μοναδικά μέρη στην Ελλάδα χάρη στο ηφαίστειο της. Το ηφαίστειο είναι ακόμα ενεργό υδροθερμικά, έτσι υπάρχουν θερμές πηγές γύρω από το νησί. Υπάρχει μια παλιά κοινότητα θερμών λουτρών έξω από το Μανδράκι, η οποία δεν έχει αλλάξει από το 1960.

4NISIROS

  1. Ναύπλιο

Το Ναύπλιο βρίσκεται μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Η πρώτη σύγχρονη πρωτεύουσα της Ελλάδα, με το Μπούρτζι  και το Παλαμήδι, είναι γεμάτη Ιστορία. Με τέτοια πλούσια ιστορία, τα όμορφα ηλιοβασιλέματα και τη θάλασσας, δεν μπορείτε παρά να το αγαπήσετε. Το Ναύπλιο είναι ιδανικό για αποδράσεις όλο το χρόνο, ακόμα και ημερήσιες εκδρομές, και είναι επίσης κοντά στο μαγευτικό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και τον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

5NAYPLIO

  1. Λευκάδα

Η Λευκάδα είναι ένα από τα επτά νησιά του Ιονίου Πελάγους και είναι ένα από τα λίγα νησιά στην Ελλάδα που μπορεί κανείς να φτάσει με αυτοκίνητο. Το πρώτο μέρος για να επισκεφθείτε πρέπει να είναι το χωριό του Αγίου Νικήτα, όπου ένας πεζόδρομος με τις ταβέρνες και ξενοδοχεία σε κάθε πλευρά οδηγεί σε μια μικρή, γραφική παραλία. Θα πρέπει επίσης να επισκεφθείτε την παραλία Εγκρεμνοί, πολλοί την θεωρούν μια από τα δύο καλύτερες παραλίες στην Ελλάδα, μαζί με το Ελαφονήσι στη νότια Κρήτη. Τα απότομα βράχια με την άμμο και τη γαλάζια θάλασσα συνθέτουν το πιο εντυπωσιακό τοπίο.

6LEYKADA

  1. Πύλος

Η Πύλος είναι ένας κρυμμένος θησαυρός στην Πελοπόννησο. Οι αμμώδεις παραλίες και η τέταρτη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ελλάδα, ποτάμια, καταρράκτες, αμπέλια, και ελαιώνες την κάνουν μοναδική. Η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας φιλοξενεί 271 από τα 442 είδη πουλιών στην Ελλάδα και είναι δίπλα στη Βοϊδοκοιλιά, μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας.

7PYLOS

  1. Κρήτη

Από όλα τα ελληνικά νησιά, η Κρήτη είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά, όχι μόνο επειδή είναι η μεγαλύτερη, αλλά και γιατί έχει τη δική της κουλτούρα. Τοπία μοναδικά, υπάρχουν μια σειρά από φαράγγια, όπως το Φαράγγι της Σαμαριάς, στα νοτιοδυτικά της Κρήτης. Η Κρήτη είναι επίσης πολύ δημοφιλής το καλοκαίρι, λόγω των πανέμορφων παραλιών της. Ένα από τα πιο γνωστά είναι ο Μπάλος, μια καταπληκτική παραλία στα Χανιά με κρυστάλλινα νερά. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την εξωτική παραλία Ελαφονήσι στα Χανιά, καθώς και τη μεγάλη, αμμώδη παραλία των Φαλάσαρνων. Η Κρήτη ξεχωρίζει επίσης λόγω της ιστορίας της: τα μινωικά ανάκτορα της Κνωσού και πολλά μουσεία είναι μόνο μια γεύση από τους πολιτιστικούς θησαυρούς της.

8KRHTH

Διαφήμιση
Διαφήμιση