HomeΣΠΟΡΠόλο: Ο αγώνας με την Βραζιλία εξελίχθηκε σε… τελικό!

Πόλο: Ο αγώνας με την Βραζιλία εξελίχθηκε σε… τελικό!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι διαδοχικές ισοπαλίες με τη Σερβία και την Ουγγαρία, σε συνδυασμό με τα αλλοπρόσαλλα αποτελέσματα των υπόλοιπων αγώνων, φέρνουν την ελληνική ομάδα σε ένα σημείο, όπου διεκδικεί με αξιώσεις την πρωτιά του ομίλου, αλλά μπορεί κάλλιστα να μείνει και εκτός προημιτελικών!

Η περαιτέρω πορεία της εθνικής στους Ολυμπιακούς του Ρίο θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από το ματς με τη γηπεδούχο Βραζιλία, που θα γίνει στη 1:30 μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου. Ο Ράτκο Ρούντιτς έχει εμφανίσει μία ομάδα που «μασάει σίδερα» και χθες το βράδυ πανηγύρισε τη μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων χρόνων στο παγκόσμιο πόλο, νικώντας 6-5 την πρωταθλήτρια κόσμου Σερβία.

Οι Βραζιλιάνοι μετρούν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και προπορεύονται στον όμιλο, με την ελληνική ομάδα να ακολουθεί με 4β. Είναι προφανές ότι οι παίκτες του Θόδωρου Βλάχου θα πρέπει να πιάσουν το μάξιμουμ της απόδοσής τους και ταυτόχρονα να παραμείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι μπροστά σε γεμάτες εξέδρες και με διαιτησία που (συνήθως) «σπρώχνει» τους γηπεδούχους, προκειμένου να διεκδικήσουν τη νίκη.

Τα δεδομένα έχουν ως εξής: αν η εθνική νικήσει, εξασφαλίζει την πρόκριση στην οκτάδα και κρατάει στα χέρια της την πρωτιά στον όμιλο, αρκεί να επικρατήσει την Κυριακή της Αυστραλίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προκρίνεται αν η Αυστραλία νικήσει τη Σερβία και την αφήσει εκτός προημιτελικών. Σε διαφορετική περίπτωση, όπως και στο ενδεχόμενο ελληνικής ήττας από τη Βραζιλία, η εθνική θα παίξει «τελικό» πρόκρισης την Κυριακή κόντρα στους «καρχαρίες», σε μία επανάληψη του (εφιαλτικού) σεναρίου του Λονδίνου.

Η προϊστορία είναι συντριπτικά υπέρ της ελληνικής ομάδας, που μετράει 14 νίκες σε 17 αγώνες, όμως σε Ολυμπιακούς Αγώνες η εθνική δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Βραζιλία. Έχασε 5-2 το 1968 στο Μεξικό και έφερε ισοπαλία 9-9 το 1984 στο Λος Άντζελες, όταν η «σελεσάο» εμφανίστηκε για έκτη και τελευταία μέχρι φέτος φορά σε Ολυμπιακό τουρνουά. Τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν στο προολυμπιακό τουρνουά του 2008, στη Ρουμανία, όταν το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε εύκολα με 15-6.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση