HomeΚΡΗΤΗΤσουχτερό πρόστιμο από τον Άρειο Πάγο για καταπάτηση αιγιαλού στα Χανιά

Τσουχτερό πρόστιμο από τον Άρειο Πάγο για καταπάτηση αιγιαλού στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε πρόστιμο 85.000 ευρώ που είχε επιβληθεί σε επιχειρηματία από την Κτηματική Υπηρεσία Χανίων Κρήτης, καθώς σε τουριστική παραλία του νομού Χανίων έκανε παράνομη επιπλέον χρήση αιγιαλού, δηλαδή πέραν των τετραγωνικών μέτρων που προέβλεπε η μίσθωση που είχε, προκειμένου να βάλει πρόσθετες ξαπλώστρες, ομπρέλες, κ.λπ. και μια καντίνα.

Ειδικότερα, το υπουργείο Πολιτισμού παραχώρησε τμήμα αιγιαλού σε τουριστική περιοχή των Χανιών η οποία έχει κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος και τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Στην συνέχεια ο Δήμος ενοικίασε το χώρο του αιγιαλού σε επιχειρηματία.

Ο επιχειρηματίας έκανε κατάληψη επιπλέον 660 τ.μ. αιγιαλού από την έκταση που προέβλεπε η άδεια την οποία είχε λάβει από το Δήμο και τοποθέτησε πρόσθετες καρέκλες, ομπρέλες, ξαπλώστρες και μια καντίνα 120 τ.μ.

Μετά από επιτόπιο αυτοψία η Κτηματική Υπηρεσία θεώρησε αυθαίρετη χρήση το σύνολο της έκτασης των 1.800 τ.μ. που του είχε παραχωρηθεί (ενοικιαστεί) στον επιχειρηματία.

Κατόπιν αυτών, το Δημόσιο επέβαλε στον επιχειρηματία πρόστιμο 129.788 ευρώ και ο Δήμος 440 ευρώ για καταπάτηση αιγιαλού.

Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στην Δικαιοσύνη για το πρόστιμο των 129.788 ευρώ και το Εφετείο Αθηνών το μείωσε στις 85.000 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι το πρόστιμο πρέπει να ανταποκρίνεται στο διάστημα της παράβασης, το οποίο ήταν επί τρίμηνο και όχι για όλο το χρονικό διάστημα της μίσθωσης. Η μίσθωση του αιγιαλού ήταν για μια θερινή περίοδο.

Οι αρεοπαγίτες με την σειρά τους επικύρωσαν την Εφετειακή απόφαση, καθώς απέρριψαν την αίτηση αναίρεσης του επιχειρηματία, αναγκάζοντας έτσι να καταβάλει το ποσό των 85.000 ευρώ.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση