HomeΚΡΗΤΗ2.000 πρόσφυγες θα έρθουν στην Κρήτη το Νοέμβριο – Τί ζήτησε ο Μουζάλας από τους δημάρχους

2.000 πρόσφυγες θα έρθουν στην Κρήτη το Νοέμβριο – Τί ζήτησε ο Μουζάλας από τους δημάρχους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

2.000 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν στην Κρήτη από την υπόλοιπη Ελλάδα στα τέλη του Νοεμβρίου, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης για το προσφυγικό.

Όπως ανέφερε ο κ. Μουζάλας η Κρήτη θα χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία προσφύγων που καταφτάνουν σε όλη τη χώρα.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν, εκτός από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη, οι τέσσερις δήμαρχοι των πρωτευουσών των νομών της Κρήτης.

DHMOS MOYZALAS2

Τί ζήτησε από τους δημάρχους

Μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου οι τέσσερις δήμαρχοι των πρωτευουσών των νομών της Κρήτης – Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Χανίων, Αγίου Νικολάου – θα πρέπει να έχουν κάνει προτάσεις στην κυβέρνηση για το πού θα γίνουν οι χώροι φιλοξενίας των προσφύγων.

Όπως δήλωσε ο κ. Μουζάλας θα γίνουν τέσσερις χώροι φιλοξενίας, ένας σε κάθε νομό της Κρήτης, και θα πρέπει οι συνθήκες διαβίωσης να είναι σε υψηλό επίπεδο.

DHMOS MOYZALAS

«Σε καμία περίπτωση τα δικαιώματα των προσφύγων δεν θα πρέπει να καταπατηθούν. Μάλιστα θα πρέπει να είναι σε απόλυτη ισορροπία με τα δικαιώματα του ντόπιου πληθυσμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.

Από την πλευρά τους, τόσο ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταυρος Αρναουτάκης, όσο και οι τέσσερις δήμαρχοι του νησιού ανέφεραν ότι «η Κρήτη δεν μπορεί να μείνει έξω απ’ αυτό τον σχεδιασμό και πρέπει να φροντίσουμε ώστε όλα να γίνουν ομαλά και σωστά».

Τί θα γίνουν οι πρόσφυγες

Οι 2.000 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν τέλη Νοεμβρίου οπότε και θα πρέπει να είναι έτοιμοι οι χώροι φιλοξενίας.

DHMOS MOYZALAS1

Ο κ. Μουζάλας ανέφερε πως από τους συγκεκριμένους πρόσφυγες κάποιοι θα προωθηθούν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, κάποιοι άλλοι θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους ενώ σε κάποιους θα δοθεί πολιτικό άσυλο.

«Δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσοι από τους 2.000 πρόσφυγες θα θελήσουν να παραμείνουν στο νησί και πόσοι θα φύγουν. Οι πρόσφυγες είναι ένας πληθυσμός σε κίνηση», τόνισε ο κ Μουζάλας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση