HomeΚΟΣΜΟΣΦόβοι για αναζωπύρωση των πυρκαγιών στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 33.000 στρέμματα

Φόβοι για αναζωπύρωση των πυρκαγιών στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 33.000 στρέμματα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περί τα 33.000 στρέμματα έχουν καεί κατά τις πυρκαγιές στη νότια Γαλλία, ενώ οι σφοδροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν φόβους για αναζωπύρωση, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Η μία από τις πυρκαγιές «σταμάτησε τη νύκτα στις πύλες της Μασσαλίας, στο βόρειο τμήμα της πόλης», ενώ 8.000 στρέμματα κάηκαν στην παραλιακή ζώνη του Φο-συρ-Μερ, δήλωσε αξιωματούχος της περιφέρειας.

Η πυρκαγιά κοντά στη Μασσαλία, βοηθούμενη από τον συνδυασμό του ισχυρού ανέμου και των συνθηκών ξηρασίας, ξεκίνησε χθες το μεσημέρι από την κοινότητα Ρονιάκ και επεκτάθηκε γρήγορα σε θαμνώδεις και δασικές εκτάσεις.

Νωρίς το πρωί σήμερα, καπνός και φλόγες εμφανίσθηκαν και πάλι με κατεύθυνση τη Μασσαλία και τα πυροσβεστικά Canadair άρχισαν και πάλι τις πτήσεις τους.

Τρεις άνθρωποι υπέστησαν κατά τη χθεσινή ημέρα εγκαύματα, ο ένας βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ περί τους είκοσι πυροσβέστες και δέκα αστυνομικοί δέχθηκαν τις πρώτες Βοήθειες για εισπνοή καπνού. Πολλά σπίτια υπέστησαν ζημιές , καθώς και ορισμένα βιομηχανικά κτίρια.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση