HomeΚΟΣΜΟΣΜάθημα επιβίωσης από τρομοκρατικές επιθέσεις για 14χρονους μαθητές στη Γαλλία

Μάθημα επιβίωσης από τρομοκρατικές επιθέσεις για 14χρονους μαθητές στη Γαλλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν προκαλέσει σοκ τους τελευταίους μήνες στη Γαλλία, ακόμη και τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτόν τον φόβο. Και κυρίως, να ξέρουν πώς να αντιδράσουν.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι 14χρονοι μαθητές της χώρας θα εκπαιδευθούν για το πώς να επιβιώσουν σε μία τρομοκρατική επίθεση, στα σχολεία τους. Το σχετικό «μάθημα» θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο και τα παιδιά θα διδαχθούν βασικά μέτρα που μπορούν να σώσουν ζωές. Οι εκπαιδευτικοί τους θα κάνουν ασκήσεις επιθέσεων, κατά τις οποίες θα ασφαλίζονται τα «ευάλωτα» τμήματα του σχολείου τους.

«Οι πρόσφατες επιθέσεις και το πλαίσιο της τρομοκρατικής απειλής σημαίνουν ότι απαιτείται υψηλή επιφυλακή», ανέφερε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας της Γαλλίας.

Σε αυτή τονιζόταν ακόμη ότι τα σχολεία είναι στόχοι «πρώτης προτεραιότητας» για το Ισλαμικό Κράτος. Το γαλλόφωνο προπαγανδιστικό περιοδικό της τρομοκρατικής οργάνωσης, Dar al Islam, έχει καλέσει τους Μουσουλμάνους γονείς να απομακρύνουν τα παιδιά τους από τα γαλλικά σχολεία και να σκοτώσουν εκπαιδευτικούς, τους οποίους χαρακτήρισε «εχθρούς του Αλλάχ».

Ετσι, κάθε σχολείο θα κάνει τρεις ασκήσεις κάθε ακαδημαϊκό έτος, καλύπτοντας «την ικανότητα των σχολείων να αντιδράσουν και να μην βρεθούν προ εκπλήξεως». Ενα σύστημα γραπτών μηνυμάτων θα προειδοποιεί τους μαθητές, μαζί με έναν ειδικό συναγερμό, διαφορετικό από αυτόν που χρησιμοποιείται σε περίπτωση φωτιάς.

Ακόμη, οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν συναντήσεις με τους γονείς, προκειμένου να τους εξηγήσουν τα νέα μέτρα ασφαλείας, όπως γράφει η Telegraph.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση