HomeΚΡΗΤΗΣτην Κρήτη ο Μουζάλας για το μεταναστευτικό – «Όχι» των ξενοδόχων για δημιουργία hot spot

Στην Κρήτη ο Μουζάλας για το μεταναστευτικό – «Όχι» των ξενοδόχων για δημιουργία hot spot

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο αναμένεται να βρεθεί αύριο ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Ο κ. Μουζάλας θα συμμετέχει σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στην περιφέρεια Κρήτης, παρουσία όλων των δημάρχων του νησιού.

Το κύριο θέμα της σύσκεψης θα είναι το μεταναστευτικό ζήτημα με τον κ. Μουζάλα να ενημερώνει τους φορείς της Κρήτης τα σχέδια της κυβέρνησης.

Όπως ήδη έχει αναφέρει και στο παρελθόν το cretapost, στην αρχική μελέτη που είχε εκπονήσει η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό ήταν η δημιουργία πλήθος hot spot σε όλη την Ελλάδα.

Στην πρώτη φάση της μελέτης δεν υπήρχε καμία αναφορά για δημιουργία hot spot στην Κρήτη ωστόσο στην δεύτερη φάση είχε προβλεφθεί η δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων στο νησί.

Αύριο ο κ. Μουζάλας αναμένεται να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στους φορείς της Κρήτης για το τί μέλλει γενέσθαι.

«Όχι» από τους ξενοδόχους των Χανίων

Με αφορμή την αυριανή σύσκεψη για το μεταναστευτικό οι ξενοδόχοι του νομού Χανίων ξεκαθαρίζουν την θέση τους λέγοντας ένα ηχηρό «όχι» στην δημιουργία hot spot στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης:

Η Ένωση ξενοδόχων Νομού Χανίων με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία, κοινωνία και προοπτική του τόπου μας είναι απολύτως αντίθετη στην δημιουργία κέντρου μεταναστών στο νομό Χανίων.

Μια τέτοια εξέλιξη θα καταστρέψει τουριστικά και οικονομικά τον νομό μας και την Κρήτη, ενώ θα έχει περαιτέρω συνέπειες στην εθνική μας οικονομία.

Γνωρίζοντας τι συμβαίνει στα νησιά του Βορείου Αιγαίου όπως και την Κω, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για κέντρο μεταναστών, πόσο μάλλον η υλοποίηση της, θα είναι απόλυτα καταστροφική για την Κρήτη και τα Χανιά.

Ο δήμαρχος Χανίων κύριος Βάμβουκας, ο οποίος αύριο θα συναντηθεί με τον αρμόδιο υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής , κύριο Μουζάλα, να λάβει υπόψιν του όλα τα παραπάνω όπως επίσης και την προοπτική ενός δήμου κατεστραμμένου αν προχωρήσει η δημιουργία hot spot στα Χανιά.

Διαφήμιση
Διαφήμιση