HomeΚΟΣΜΟΣΣταϊνμάιερ: Τι θα απογίνει αυτός ο κόσμος με τον Τραμπ πρόεδρο των ΗΠΑ;

Σταϊνμάιερ: Τι θα απογίνει αυτός ο κόσμος με τον Τραμπ πρόεδρο των ΗΠΑ;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέα σφοδρή επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε την Τετάρτη ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ δια της αναπληρώτριας εκπροσώπου του γερμανικού υπουργείου Σαουσάν Σέμπλι. «Τι θα απογίνει αυτός ο κόσμος με Τραμπ πρόεδρο των ΗΠΑ;» διερωτάται ο Γερμανός υπουργός.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε η γερμανίδα αξιωματούχος ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ «δεν είναι ουδέτερος» στο θέμα της εκλογής του νέου Προέδρου των ΗΠΑ, καθώς ανησυχεί για τις εξελίξεις σε περίπτωση εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν είναι πράγματι ουδέτερος σε αυτό το θέμα, διότι είναι της άποψης ότι, εάν ακολουθήσουμε τις δηλώσεις του Τραμπ, τότε πρέπει πραγματικά να φοβηθούμε για το τι θα απογίνει αυτός ο κόσμος ή τι θα μπορούσε να απογίνει, εάν γινόταν όντως Πρόεδρος. Και αυτό επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών και είναι δικαίωμά του», δήλωσε η κ. Σέμπλι, ενώ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ περιορίστηκε να επαναλάβει ότι η καγκελάριος δεν αναμιγνύεται στην προεκλογική εκστρατεία και δεν την σχολιάζει.

Απαντώντας μάλιστα σε αντίστοιχη ερώτηση για την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, η γερμανίδα αξιωματούχος ξεκαθάρισε ότι ο κ. Σταϊνμάιερ «σαφέστατα δεν έχει την ίδια εντύπωση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, σε κομματική εκδήλωση των Σοσιαλδημοκρατών το περασμένο Σαββατοκύριακο, χαρακτήρισε τον κ. Τραμπ «κήρυκα μίσους», αναφερόμενος στο «τέρας του εθνικισμού» και στον λαϊκισμό που εξαπλώνονται σε όλον τον κόσμο.

Στο μεταξύ, σχεδόν ένας στους πέντε εγγεγραμμένους ψηφοφόρους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θέλουν να αποσυρθεί ο Τραμπ από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters και του ινστιτούτου Ipsos που αντικατοπτρίζει την αναταραχή την οποία έχει προκαλέσει η υποψηφιότητά του στο κόμμα.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση