HomeΣΠΟΡΣούπερ παιχνίδι- πανάξια κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης από την Ρεάλ.

Σούπερ παιχνίδι- πανάξια κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης από την Ρεάλ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

fasoylakis

 

Του Ευθύμη Φασουλάκη

 

Απόψε 9/8  η Ρεάλ Μαδρίτης , μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα , νίκησε με 3-2 την Σεβίλλη στην παράταση (2-2 κανονική διάρκεια) και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης. Τα γκολ του αγώνα , πέτυχαν για τους Μαδριλένους , οι Ασένσιο στο 21ο λεπτό , Σέρχιο Ράμος στο 93ο λεπτό και Καρβαχάλ στο 119 ενώ για τους Ανδαλουσιάνους ο Βάσκεζ στο 41 και ο Κονοπλιάνκα στο 72ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η Ρεάλ , που αγωνίστηκε με αρκετές απουσίες , χωρίς δηλαδή τους Ρονάλντο, Μπέιλ , Πέπε και με τους Μόντριτς , Μπενζεμά στον πάγκο , ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό της.

Και η προσπάθεια αυτή απέδωσε καρπούς στο 21ο λεπτό , όταν ο Μάρκο Ασένσιο με εκπληκτικό σουτ από τα 30 μέτρα δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ρίκο και έγραψε το 1-0 για την Βασίλισσα.

Σε εκείνο το σημείο , η Σεβίλλη αφυπνίστηκε και άρχισε να δημιουργεί ευκαιρίες στο 27ο ,στο 30ο και τελικώς στο 41ο λεπτό ισοφάρισε με αριστερό σουτ του Βάσκεζ στην δεξιά γωνία του Κασίγια , γράφοντας το 1-1 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο , η Ρεάλ μπήκε και πάλι δυνατά , ο Ζιντάν , επιστράτευσε στην πορεία και τους Μπενζεμά και Μόντριτς , όμως η ομάδα του Σαμπάολι ήταν αυτή που έφτασε στο γκολ στο 72 όταν ο Ράμος ανέτρεψε τον Βιτόλο μες στην περιοχή και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι .

Ο Κονοπλιάνκα έστειλε τον Κασίγια στην άλλη γωνία γράφοντας το 2-1 για την Σεβίλλη . Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η Σεβίλλη θα κάνει την μεγάλη έκπληξη , το Τροντχάιμ μετατράπηκε ξαφνικά στο Ντα Λουζ , και ο τελικός του Σούπερ Καπ του 2016 σε αυτόν του Τσάμπιονς Λιγκ του 2014 , καθώς ο Σέρχιο Ράμος ήταν πάλι εκεί για την Ρεάλ , ισοφαρίζοντας με κοντινή κεφαλιά στο 93 σε 2-2 , στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση.

Με την αρχή της παράτασης , η Ρεάλ ήθελε να καθαρίσει το παιχνίδι όσο το δυνατόν γρηγορότερα και σε αυτό έμοιαζε να βοηθάει η γρήγορη αποβολή του Κολοντιέσζακ στο 93 με δεύτερη κίτρινη κάρτα .

Όμως η Σεβίλλη αμυνόταν εξαιρετικά , αναχαιτίζοντας τις ευκαιρίες που δημιούργησε η Ρεάλ με Χάμες Ροντρίγκεζ , Μπενζεμά και Λούκας Βάσκεζ και παράλληλα , δημιουργώντας ευκαιρίες και αυτή για να πάρει το παιχνίδι. Στο 99 είχαμε και ακυρωθέν γκολ του Σέρχιο Ράμος για επιθετικό φάουλ πάνω στον Ραμί .

Έτσι όλα έδειχναν ότι θα οδηγηθεί το παιχνίδι στην ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι. Ο Ντάνι Καρβαχάλ , είχε παρόλα αυτά αντίθετη άποψη και με προσπάθεια που ξεκίνησε με εκπληκτικό τάκλιν στον Κονοπλιάνκα και συνεχίστηκε με τρίπλα σε τρεις παίκτες πριν ολοκληρωθεί με εκπληκτικό δεξί σουτ που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ρίκο και έγραψε το 3-2 στο 119ο λεπτό .

Από κει και μετά φυσικά τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει και η Ρεάλ αναδείχθηκε υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης , συνεχίζοντας έτσι την συλλογή τίτλων για τον Ζινεντίν Ζιντάν που μετρά 2/2 στις κούπες κάνοντας έτσι μια πολύ καλή αρχή παίρνοντας κουράγιο για την σεζόν που έρχεται.

Υ.Γ 1 : Το σημερινό ματς μας έδειξε τις ηγετικές ικανότητες και το refuse to lose ,που διακατέχει αυτόν τον μεγάλο παίκτη που λέγεται Σέρχιο Ράμος καθώς επίσης και πόσο λάθος κίνηση ήταν η αντικατάσταση του Ανχέλ Ντι Μαρία από τον Χάμες Ροντρίγκεζ αφού και σήμερα ο Κολομβιανός έδειξε πως δεν έχει το κάτι παραπάνω που απαιτείται για μια ομάδα σαν την Ρεάλ.

Υ.Γ 2 : Άσχετο με το θέμα , αλλά δεν μπορώ να μην πω χίλια μπράβο στην Χρυσή (και Χάλκινη ) Ολυμπιονίκη μας στην σκοποβολή , Άννα Κορακάκη που μας έκανε για άλλη μια φορά περήφανους και έδωσε μια χρυσή πιστολιά, στην μιζέρια του ελληνικού αθλητισμού ,δείχνοντας μας ότι με δουλειά και θέληση όλα μπορούν να γίνουν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση