HomeΚΟΣΜΟΣΤο Brexit ανέβασε κατακόρυφα τον τουρισμό στη Μεγάλη Βρετανία

Το Brexit ανέβασε κατακόρυφα τον τουρισμό στη Μεγάλη Βρετανία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η πτώση της βρετανικής λίρας αύξησε θεαματικά τις αεροπορικές πτήσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Brexit διαίρεσε τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά έχει μια τουλάχιστον άμεση θετική συνέπεια: αύξησε τον τουρισμό. Από την ημέρα της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, η λίρα στερλίνα έχασε τουλάχιστον 10% της αξίας της έναντι του ευρώ και του δολαρίου. Το καλύτερο για τους τουρίστες που επωφελούνται από την πτώση των τιμών για να επισκεφθούν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το σάιτ Forwardkeys.com, το οποίο εξειδικεύεται στα θέματα τουρισμού, έκανε μια συγκριτική μελέτη πριν και μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Το αποτέλεσμα είναι θεαματικό: ενώ οι αεροπορικές κρατήσεις είχαν πέσει κατά 2,8% ένα μήνα πριν το Brexit, αυξήθηκαν κατά 4,3% σε λίγες μόνο εβδομάδες μετά το δημοψήφισμα.

Οι κρατήσεις που έγιναν εκτός Ευρώπης γνώρισαν τη μεγαλύτερη αύξηση, κατά 8,6% μετά το δημοψήφισμα. Οι Ευρωπαίοι που επισκέπτονται τη Μεγάλη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 5%.

Πιθανότατα, οι τρομοκρατικές επιθέσεις που έγιναν στη Γαλλία και το Βέλγιο είχαν ήδη επηρεάσει τους τουρίστες που επέλεξαν τελικά τη Μεγάλη Βρετανία το πρώτο τρίμηνο του 2016.

Μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 9% οι τουρίστες που αποφάσισαν να επισκεφθούν τα μνημεία και τις πόλεις της Μεγάλης Βρετανίας σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Την ίδια ώρα, η πτώση της λίρας μειώνει την αγοραστική δύναμη των Βρετανών οι οποίοι ξοδεύουν λιγότερα στο εξωτερικό, όταν μετακινούνται ως τουρίστες.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση