HomeΚΡΗΤΗΛαβράκι έβγαλε έρευνα του ΣΔΟΕ στην Κρήτη…με στόχο “μαιμού” προιόντα

Λαβράκι έβγαλε έρευνα του ΣΔΟΕ στην Κρήτη…με στόχο “μαιμού” προιόντα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Απομιμήσεις από επώνυμες μάρκες υποδημάτων ,τσαντών, ρούχων αλλά και ρολόγια ,κοινώς προϊόντα – μαιμού , πωλούσαν σωρηδόν σε τουρίστες ως αυθεντικά εννέα επιχειρήσεις τουριστικών ειδών που δραστηριοποιούνται στη Χερσόνησο,τη Σταλίδα ,την Αγία Πελαγία και τα Μάταλα Ηρακλείου αλλά και στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Μετά από εκτεταμένους ελέγχους κλιμακίων του ΣΔΟΕ Αττικής και Αιγαίου που βρέθηκαν στο νησί στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου εντόπισαν και κατάσχεσαν 17.000 τεμάχια απομιμήσεων διαφόρων προϊόντων τα οποία οι επιτήδειοι καταστηματάρχες λανσάριζαν στους ανυποψίαστους τουρίστες ως αυθεντικά και γνήσια εισπράττοντας υψηλό τίμημα.

Εκτός αυτών το κλιμάκιο του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με τελωνειακούς του νησιού κατάσχεσε κοντέινερ με 7.266 τεμάχια προιόντων – μαιμού τα οποία προοριζόταν να διατεθούν σε καταστήματα της Κρήτης.

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε εμπορικά καταστήματα για παράβαση του Ν.4155/2013 για το παρεμπόριο (απομιμητικά προϊόντα κλπ) διαπιστώθηκαν τα εξής:

Στην περιοχή Χερσονήσου στις 2-8-2016 σε επιχείρηση Τουριστικών Ειδών του Φ.Τ. εντοπίστηκαν 2.500 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων τα οποία παρελήφθησαν προς καταστροφή από απορριμματοφόρο του Δήμου Χερσονήσου προς καταστροφή στον ΧΥΤΑ Χερσονήσου.

Στην περιοχή Σταλίδας στις 2-8-2016 σε επιχείρηση Τουριστικών Ειδών της Ε.Σ. 1.000 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων (τσάντες- ρολόγια) τα οποία παρελήφθησαν προς καταστροφή από απορριμματοφόρο του Δήμου Χερσονήσου προς καταστροφή στον ΧΥΤΑ Χερσονήσου.

Στην περιοχή του Αγίου Νικολάου στις 4-8-2016 σε επιχείρηση παραγωγής – εμπορίας δίσκων κλπ του Γ.Σ. εντοπίστηκαν 373 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων (τσάντες- μπλούζες) τα οποία παρελήφθησαν προς καταστροφή από απορριμματοφόρο του Δήμου Αγ.Νικολάου.

Στην περιοχή Αγίου Νικολάου στις 4-8-2016 σε επιχείρηση τουριστικών ειδών της Ι.Τ εντοπίστηκαν 894 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων (τσάντες-ρολόγια- αρώματα) τα οποία παρελήφθησαν προς καταστροφή από απορριμματοφόρο του Δήμου Αγ.Νικολάου.

Στην περιοχή Αγίου Νικολάου στις 4-8-2016 σε επιχείρηση τουριστικών ειδών της Μ.Σ εντοπίστηκαν 1129 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων (τσάντες-ρολόγια- παπούτσια) τα οποία παρελήφθησαν προς καταστροφή από απορριμματοφόρο του Δήμου Αγ.Νικολάου.

Στην περιοχή Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου στις 5-8-2016 σε επιχείρηση τουριστικών ειδών της Ε.Μ-Χ εντοπίστηκαν 494 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων (τσάντες-ρολόγια) τα οποία κατεστράφησαν στις 6-8-2016 στο ΧΥΤΑ Ηρακλείου.

Στην περιοχή Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου στις 5-8-2016 σε επιχείρηση τουριστικών ειδών του Ε.Κ εντοπίστηκαν 191 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων (τσάντες-μπλούζες) τα οποία κατεστράφησαν στις 6-8-2016 στο ΧΥΤΑ Ηρακλείου.

Στην περιοχή Μάταλα στις 6-8-2016 σε επιχείρηση τουριστικών ειδών της Κ.Κ εντοπίστηκαν 1900 ζευγάρια απομιμητικών προϊόντων (παπούτσια) τα οποία παραδόθηκαν στο Τελωνείο Τυμπακίου προς καταστροφή στις 8-8-2016.

Στην περιοχή Μάταλα στις 6-8-2016 σε επιχείρηση τουριστικών ειδών του Κ.Ξ εντοπίστηκαν 1384 τεμάχια απομιμητικών προϊόντων (παπούτσια και μπλούζες) τα οποία παραδόθηκαν στο Τελωνείο Τυμπακίου προς καταστροφή στις 8-8-2016.

newpost.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση