HomeΚΟΣΜΟΣΟι Ταλιμπάν πίσω από την επίθεση στο Πακιστάν– Τουλάχιστον 70 οι νεκροί

Οι Ταλιμπάν πίσω από την επίθεση στο Πακιστάν– Τουλάχιστον 70 οι νεκροί

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το παρακλάδι των Ταλιμπάν στο Πακιστάν, η οργάνωση Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ, ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε σε νοσοκομείο στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, κατά την οποία τουλάχιστον 93 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους — σύμφωνα με άλλες πηγές, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 70.

«Το Κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν και η Συνέλευση των Ελεύθερων [Τζαμάατ-ουρ-Άχραρ] αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση και υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί τέτοιες επιθέσεις. Θα δώσουμε σύντομα στη δημοσιότητα ένα βίντεο», ανέφερε σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος των Πακιστανών Ταλιμπάν.

Πρόκειται για την ίδια ισλαμιστική οργάνωση που εξαπέλυσε την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών, τον Μάρτιο, βομβιστική επίθεση στη Λαχόρη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 72 άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους ήταν παιδιά, σε ένα πάρκο γεμάτο κόσμο.

Οι νεκροί από την επίθεση στο νοσοκομείο ανέρχονται σε 93, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, το οποίο επικαλείται τον υπουργό Υγείας του Μπαλουτσιστάν.

Το Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενα άλλους πακιστανούς αξιωματούχους, κάνουν λόγο από την πλευρά τους για τουλάχιστον 70 νεκρούς.
newsit.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση