HomeΚΡΗΤΗΟ παπά – Ανδρέας έψαλε τον Εθνικό Ύμνο στην Εκκλησία των Ανωγείων

Ο παπά – Ανδρέας έψαλε τον Εθνικό Ύμνο στην Εκκλησία των Ανωγείων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τον Εθνικό Ύμνο ολοκλήρωσε χθες, ο παπά – Ανδρέας Κεφαλογιάννης, την επιμνημόσυνη δέηση στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Μεϊντάνι στ’ Ανώγεια για τους Ήρωες της μάχης στο Σφακάκι.

KEFALOGIANNHS1

Σύμφωνα με την Άνωγη, είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και ο π.Ανδρέας Κεφαλογιάννης τιμά τους ήρωες σε μια εκδήλωση που ξεκίνησε όταν “έφυγαν” από τη ζωή οι δυο τελευταίοι εναπομείναντες της μάχης, ο Φρυσαλοχαραλάμπης και ο Νταρολευτέρης. Η δωδεκαμελής ομάδα του ΕΛ.ΑΣ Ανωγείων που σχεδίασε και εκτέλεσε επιτυχώς την επιχείρηση στο Σφακάκι, με το κίνητρο του θυμού και της πληγωμένης κρητικής λεβεντιάς με την πράξη των Ναζί να ξεσπούν σε γυναικόπαιδα και αμάχους, έμεινε στην ιστορία και τα ονόματα όλων τους γράφτηκαν με ανεξίτηλο μελάνι στο βιβλίο των Ανωγειανών ηρώων.

KEFALOGIANNHS2

Το παρών σήμερα στην επιμνημόσυνη δέηση έδωσε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος Ανωγείων κ.Μανόλης Καλλέργης, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, απόγονοι των ηρώων της μάχης αλλά και πλήθος απλών Ανωγειανών που θέλησαν με την παρουσία τους να αποτίσουν φόρο τιμής σε μια ξεχωριστή επέτειο για το χωριό μας. Συγκλονιστική η στιγμή όπου ο π.Ανδρέας στο κήρυγμα του για τα μηνύματα της Μάχης στο Σφακάκι, ανέφερε τα ονόματα των ηρώων και έψαλε από τον άμβωνα τον εθνικό ύμνο σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκόμενους.

Διαφήμιση
Διαφήμιση