HomeΚΟΣΜΟΣΣφοδρές μάχες μέσα σε στρατιωτική βάση στο Χαλέπι

Σφοδρές μάχες μέσα σε στρατιωτική βάση στο Χαλέπι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκληρές μάχες διεξάγονται σήμερα μεταξύ του συριακού στρατού κι ανταρτικών δυνάμεων, μέσα σε μια στρατιωτική βάση στο Χαλέπι, μόλις μερικές ώρες μετά την επίθεση που πραγματοποίησαν οι αντάρτες προκειμένου να καταλάβουν τη βάση.

Ανώνυμη στρατιωτική πηγή δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ότι οι μάχες διεξάγονται μεταξύ των συριακών δυνάμεων και μιας σειράς ανταρτικών ομάδων εντός της σχολής πυροβολικού στην νοτιοδυτική πεδιάδα του Χαλεπίου, με το συριακό πυροβολικό να σφυροκοπεί τους αντάρτες εντός της βάσης.

Στο μεταξύ, οι δυνάμεις των Κούρδων και των Αράβων στη Συρία, η συμμαχία που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, κατάφεραν να καταλάβουν σήμερα την πόλη Μανμπίτζ, ένα προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, δύο μήνες αφότου εξαπέλυσαν την επίθεσή τους για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από αυτήν τη στρατηγικής σημασίας κοινότητα στην επαρχία του Χαλεπιού.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) έχουν θέσει σχεδόν υπό τον πλήρη έλεγχο τους τη Μανμπίτζ, ωστόσο απομένουν ακόμη «θύλακες αντίστασης» στο κέντρο της. Οι άνδρες της συμμαχίας «σαρώνουν το κέντρο της πόλης αναζητώντας τους τελευταίους τζιχανιστές που παραμένουν ακόμη εκεί», ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αραβοκουρδική συμμαχία είχε ξεκινήσει στις 31 Μαΐου την επιχείρηση ανακατάληψης της Μανμπίτζ που βρισκόταν πάνω στον κύριο άξονα ανεφοδιασμού του ΙΚ από τα τουρκικά σύνορα προς τη Ράκα, την ντε φάκτο «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών στη Συρία, ανατολικότερα.

Με την υποστήριξη της διεθνούς συμμαχίας, υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ, η SDF, στην οποία μετέχει και η πανίσχυρη κουρδική πολιτοφυλακή YPG, κατέλαβε αρχικά πολλές κοινότητες και χωριά γύρω από τη Μανμπίτζ και στις 23 Ιουνίου μπήκε στην πόλη.

Οι μάχες ωστόσο συνεχίζονταν και η πρόοδος της SDF ήταν αργή, κυρίως εξαιτίας των αντεπιθέσεων που εξαπέλυαν οι τζιχαντιστές.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση