HomeΚΟΣΜΟΣΠαραδόθηκε το πρώτο σχολικό λεωφορείο σε φυλακή

Παραδόθηκε το πρώτο σχολικό λεωφορείο σε φυλακή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νικόλαος Παρασκευόπουλος παρέδωσε στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θηβών ένα σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών των κρατούμενων μητέρων σε παιδικό σταθμό, έτσι ώστε τα παιδιά αυτά να μπορούν να συμμετέχουν, στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων του παιδικού σταθμού της περιοχής.

‘Όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σχετική ανακοίνωσή του με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η διατήρηση της σχέσης των παιδιών με την ανοικτή κοινωνία, για όσο χρόνο οι κρατούμενες μητέρες τους ασκούν το δικαίωμά τους να τα έχουν μαζί τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε ξεκινήσει την περασμένη σχολική χρονιά στον παιδικό σταθμό του Αγίου Θωμά στο Δήμο Τανάγρας.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, εγκαινίασε και το νέο χώρο παιδικού επισκεπτηρίου, ο οποίος έχει διαμορφωθεί στις φυλακές του Ελεώνα για τα παιδιά των κρατουμένων που επισκέπτονται τις μητέρες τους στη φυλακή ή δέχονται επίσκεψη από τον πατέρα τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης «με τη δράση αυτή ενισχύονται οι οικογενειακοί δεσμοί των κρατουμένων με τα παιδιά τους».

Ακόμη, προετοιμάζεται χώρος βρεφονηπιακού σταθμού, όπου θα μπορούν να απασχολούνται τα παιδιά των κρατουμένων, μέχρι δύο ετών.

Το «παιδικό επισκεπτήριο» της φυλακής του Ελεώνα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι «ο τρίτος χώρος αυτού του τύπου που τίθεται σε λειτουργία και εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης για φυλακές με ανθρώπινο χαρακτήρα», ενώ «με τη διατήρηση της επαφής γονέων-κρατουμένων και παιδιών σε «παιδικά δωμάτια» βελτιώνονται οι δείκτες ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών, ενδυναμώνονται οι οικογενειακοί δεσμοί και τελικά μειώνονται οι αναπόδραστες αρνητικές συνέπειες του εγκλεισμού».

Τέλος, ο κ. Παρασκευόπουλος απένειμε έπαινο και χρηματικό έπαθλο σε κρατούμενη που διακόσμησε το εν λόγω χώρο, ενώ επισκέφθηκε χώρους εργαστηρίων, το ΚΕΘΕΑ «Εν δράσει», τα ιατρεία καθώς και χώρους διαβίωσης των κρατουμένων, με τις οποίες συνομίλησε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση