HomeΣΠΟΡΑΪΚ Στοκχόλμης – Παναθηναϊκός 0-2

ΑΪΚ Στοκχόλμης – Παναθηναϊκός 0-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Παναθηναϊκός πήρε πανηγυρική πρόκριση με νίκη 2-0 μέσα στην Στοκχόλμη επί της ΑΙΚ και θα βρεθεί στην κλήρωση των πλέι οφ του Europa League την Παρασκευή. Πρωταγωνιστές Μπεργκ, Ιμπάρμπο και άμυνα.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό με διάταξη 3-5-2 και τον Γιώργο Κουτρουμπή να πλαισιώνει τους Ροντρίγκο Μολέντο και Ιβάν Ιβανόφ, ενώ ο Γουακάσο Μουμπάρακ πήρε όλη την αριστερή πτέρυγα.

Οι «πράσινοι» είχαν απέναντί τους επίσης σχήμα με τρεις αμυντικούς και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν επιθέσεις, παρότι στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα ο Ιταλός τεχνικός προϊδέασε για γκολ.

Η ελληνική ομάδα ήταν πολύ καλή στην αμυντική οργάνωση και με τη βοήθεια πίεσης, απέτρεψε τη δημιουργία κινδύνων. Ταυτόχρονα, όμως, ο Ζέκα βρέθηκε σε κακή μέρα επιθετικά και δεν έβρισκε τους συμπαίκτες του, με συνέπεια το μηδέν να παραμείνει για όλο το 1ο μέρος.

Δευτερόλεπτα μετά από το σφύριγμα του 2ου μέρους, ο Μάρκους Μπεργκ βρήκε με κάθετη τον Βίκτορ Ιμπάρμπο και ο Κολομβιανός τερματοφύλακας σημείωσε το «παρθενικό» τέρμα του με τη νέα ομάδα του. Το μομέντουμ ήταν ξεκάθαρα με τους «πράσινους», οι οποίοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 52′ με ατομική ενέργεια του Ρόμπιν Λουντ.

Το τετ α τετ του Μπεργκ στο 59′ ανάγκασε την ΑΙΚ να προβεί σε διπλή αλλαγή και να αρχίσει να πιέζει στο τελευταίο ημίωρο. Στο 66′, μάλιστα, ο Στέφαν Ισιζάκι είχε εκτέλεση φάουλ στο δοκάρι (με κόντρα). Η αναπόφευκτη άνοδος των Σουηδών στον αγωνιστικό χώρο άφησε κενά στα μετόπισθεν. Σε μία τέτοια φάση, ο Σεμπαστιάν Λέτο που είχε περάσει στον αγώνα, εκκίνησε μία αντεπίθεση και ο Μπεργκ την τελείωσε, «τελειώνοντας» παράλληλα και την υπόθεση πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι χρειάζονταν τέσσερα γκολ που δεν ήταν δυνατό να τα βρουν (παρότι είχαν κάποιες καλές στιγμές) και ο Παναθηναϊκός έφτασε στη νίκη, που τον στέλνει στην κλήρωση της Νιόν το μεσημέρι της Παρασκευής (14:00), όπου θα βρεθεί στο γκρουπ των ισχυρών στα πλέι οφ του Europa League.

MVP

Μία ασίστ και ένα γκολ. Οι εκπρόσωποι του Μάρκους Μπεργκ έχουν ραντεβού με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού στη Σουηδία για να ανανεώσουν το συμβόλαιο του αρχισκόρερ της ομάδας τα τελευταία χρόνια και εκείνος έβαλε την… υπογραφή πριν από την υπογραφή. Ίσως τον τίτλο του MVP, πάντως, να πρέπει να πάρει η… συνεργασία που είχε με τον Βίκτορ Ιμπάρμπο, στοιχείο που μπορεί να καθοδηγήσει τον φετινό Παναθηναϊκό.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Ο Ιβάν Ιβανόφ για ακόμα μία φορά έδειξε ότι δεν μπορεί να φτάσει στο απαιτούμενο επίπεδο απόδοσης στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Λάθη, ασυνεννοησία και γενικώς ένα κενό στον χώρο ευθύνης του, με την ΑΙκ να καταγράφει ευκαιρίες, αλλά με την ασφάλεια του 2-0, να μην έχει μεγάλη σημασία.

ΣΧΟΛΙΟ

Επί ιταλικού εδάφους, Αντρέα Στραματσόνι σήμαινε άμυνα με τρεις. Επί ελληνικού εδάφους δεν του βγήκε συχνά, ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση χρειαζόταν και η συνταγή πέτυχε. Για μία ώρα, ο Παναθηναϊκός «κλείδωσε» τους Σουηδούς και από τη στιγμή που βρήκε το γκολ που έψαχνε, δεν γινόταν να δεχθεί τρία και να αποκλειστεί. Βρήκε ένα δυνατό σημείο, στηρίχθηκε σε αυτό και τέλος…

ΑΙΚ (5-1-3-2): Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Κάρλσον, Χούιφελντ, Γιόχανσον, Σούντγκρεν, Οφόρι, Μπλόμπεργκ (64′ Γιασίν), Αφάνε (64′ Άβντιτς), Ισιζάκι (79′ Σαλέτρος), Μάρκανεν

Παναθηναϊκός (3-5-2): Στιλ, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Μολέντο, Μέστο, Ζέκα, Λεντέσμα (68′ Νάνο), Λουντ (84′ Βιγιαφάνιες), Γουακάσο, Ιμπάρμπο (70′ Λέτο), Μπεργκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση