HomeΣΠΟΡΒίκτορ Σάντσεθ: «Η ευθύνη είναι όλη δική μου»

Βίκτορ Σάντσεθ: «Η ευθύνη είναι όλη δική μου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Βίκτορ Σάντσεθ ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για τον ταπεινωτικό αποκλεισμό απ’ τη Χάποελ Μπερ Σεβά, ενώ τόνισε πως είναι έτοιμος να ηγηθεί στην «επόμενη ημέρα» του συλλόγου. Διαβάστε τι δήλωσε για την απουσία του Φελίπε Πάρντο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είπε μετά το 0-0 ότι αν δεν προκριθεί η ομάδα θα υπάρξουν πολλές αλλαγές. Νιώθετε εσείς να αποτελέσετε ένα μέρος αυτής της αλλαγής;

Κατ’ αρχήν θέλουμε να συγχαρούμε την Χάποελ για την πρόκρισή της. Θα ήθελα να συνεχίσω αναλύοντας το παιχνίδι και θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι όταν δεν απειλείς την αντίπαλη εστία, δεν είναι δυνατόν να κερδίσεις. Δεν καταφέραμε να κάνουμε καθόλου αυτό που λέγαμε από την περασμένη εβδομάδα. Έχουμε πρόβλημα στη δημιουργία φάσεων.

Δεν απειλήσαμε καθόλου τον αντίπαλο. Παίξαμε στα ίσα τον αντίπαλό μας, αλλά δεν γίναμε απειλητικοί. Σε αντίθεση με την Χάποελ που αποτελούσε απειλή για εμάς. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορείς να κερδίσεις. Επομένως, χρειάζεται να γίνει κάποια αλλαγή.

Τις δικές σας ευθύνες για την εικόνα του Ολυμπιακού και τον αποκλεισμό, ξέροντας ενάμισι μήνα πριν που ήρθε στην ομάδα, ότι ο στόχος δεν ήταν άλλος από την πρόκριση. Νιώθετε ότι μπορεί να απολυθείτε από τον Ολυμπιακό;

Η ευθύνη είναι όλη δική μου. Έχει να κάνει με την προετοιμασία της ομάδας. Σίγουρα αυτή τη στιγμή πρέπει να δεχτούμε την πραγματικότητα και να μεταφέρουμε τους στόχους μας στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Δέχομαι όλη την ευθύνη σε ό,τι έχει να κάνει με την προετοιμασία. Για να σας αναλύσω τι έχει συμβεί κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, δεν είναι η κατάλληλη ώρα.

Είναι ιδιωτικά θέματα που συζητάω εδώ και πολλές μέρες με τους τεχνικούς διευθυντές της ομάδας. Όσον αφορά στις ευθύνες τις δέχομαι όλες όχι μόνο για τον σχεδιασμό των παιχνιδιών, αλλά για τον σχεδιασμό της ομάδας από το ξεκίνημα της προετοιμασίας. Από την πρώτη στιγμή συζητάω ότι χρειάζονται αλλαγές που πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε.

Το είπατε και εσείς ότι η ομάδα δεν έκανε ευκαιρίες. Πού το αποδίδετε αυτό; Ο Ολυμπιακός δέχτηκε ένα γκολ από τα άκρα. Αφήσατε εκτός αποστολής και τον Πάρντο.

Το γκολ το δεχτήκαμε από στατική φάση, στη δεύτερη μπαλιά της Χάποελ. Αντιμετωπίσαμε σωστά την πρώτη επαφή με την μπάλα και μετά δεχτήκαμε το γκολ. Όσο για τη δημιουργία φάσεων, φαίνεται από την αρχή της προετοιμασίας ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στο να τελειώνει φάσεις. Είμαστε καλοί στο να κάνουμε π.χ. σέντρες, αλλά όχι τόσο καλοί για να τελειώσουμε φάσεις. Ο Πάρντο ήταν εκτός 18άδας γιατί υπήρξαν άλλοι ποδοσφαιριστές που έδειξαν την περασμένη εβδομάδα ότι ήταν σε καλύτερη κατάσταση από αυτόν.

Ένα επίσης απλό πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι αφού δεχτούμε ότι τελείωσε το Τσάμπιονς Λιγκ, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι τι έφταιγε και σύντομα να βρεθούν λύσεις. Ο προκριματικός του Γιουρόπα Λιγκ είναι πολύ σύντομος. Ζητούμε συγνώμη από τους φιλάθλους μας, γιατί δεν σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων. Ο επόμενος προκριματικός είναι σημαντικός και πρέπει να βρούμε λύσεις.

Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση στον κόσμο και θεωρείται ένα πισωγύρισμα για τον Ολυμπιακό. Νιώθετε ότι έχετε τη δύναμη να σταθείτε στο Ρέντη και να γυρίσετε το κλίμα; Κι επίσης, για ποιο λόγο ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε τόσο λάιτ; Και τέλος, ο προπονητής της Χάποελ είπε ότι η δική του ομάδα ήταν πιο φρέσκια.

Θα πρέπει να αναλύσουμε καλύτερα το παιχνίδι με ψυχραιμία. Πιστεύω ότι οι παίκτες έδωσαν όλη τους την ενέργεια σε αυτό το ματς. Άλλο θέμα το ότι δεν έπαιξαν τόσο καλά όσο έπρεπε. Τα έδωσαν όλα από άποψη πάθους και ενέργειας. Αντιμετώπισαν μία ομάδα που έκανε πολύ καλά τη δουλειά της.

Καταλαβαίνω απόλυτα την απογοήτευση του κόσμου. Φυσικά και είμαι έτοιμος να συνεχίσω την επόμενη μέρα. Καταλαβαίνω πώς αισθάνεται ο κόσμος. Ήρθα στον Ολυμπιακό κάτω από παράξενες συνθήκες, όταν ήδη είχε ξεκινήσει η προετοιμασία. Μέχρι να ξεκινήσουμε χάθηκε εκείνη η εβδομάδα. Από την πρώτη στιγμή ήρθα για να εκπληρώσω αυτόν τον στόχο. Κάναμε αυτό που έπρεπε για να προετοιμάσω την ομάδα για αυτό το βήμα.

Είδαμε πολλά mind games ανάμεσα στους δύο προπονητές. Πιστεύετε ότι χάσατε σε αυτό το παιχνίδι τακτικής;

Φυσικά έχουμε χάσει απέναντι στον αντίπαλο. Η ιδέα ήταν να χρησιμοποιήσουμε τους παίκτες με περισσότερη εμπειρία, όπως ο Τσόρι, ο Καμπιάσο και ο Φορτούνης. Στο πρώτο μέρος τα πράγματα ήταν ισορροπημένα, δημιουργούσαν και οι δύο ομάδες από την πλευρά τους, αλλά οι αντίπαλοι ήτνα πιο αποτελεσματικοί στα τελειώματα φάσεων. Προσπαθήσαμε να κατέβουμε στην περιοχή τους, αλλά μας έλειπε η επιθετικότητα ψηλά.

Βρήκατε κάτι από την Χάποελ που σας εξέπληξε; Θα αλλάζατε κάτι στο παιχνίδι σας;

Δεν γνωρίζαμε την ομάδα μέχρι την ημέρα της κλήρωσης. Αρχίσαμε να την αναλύουμε και να την παρακολουθούμε. Περιμέναμε από την Χάποελ ότι θα ήταν καλή στην τακτική της και στις στατικές φάσεις. Δεν μας εξέπληξε καθόλου. Το ξέραμε ότι δεν θα ήταν εύκολος ο προκριματικός. Στο πρωτάθλημα του Ισραήλ τα πηγαίνει πολύ καλά έχοντας να αντιμετωπίσει απέναντί της ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ και ιστορία. Αυτό σημαίνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του.

Διαφήμιση
Διαφήμιση