HomeΣΠΟΡΕπίσημο τζάμπολ στη … Λότζια για το Crete Heraklion – 1st International Basketball

Επίσημο τζάμπολ στη … Λότζια για το Crete Heraklion – 1st International Basketball

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το επίσημο…τζάμπολ για την έναρξη  του Crete Heraklion – 1st International Basketball   που συνδιοργανώνουν η ALFA PLUS AE και ο Δήμος Ηρακλείου  με την υποστήριξη της ΕΚΑΣΚ, έγινε   το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ηρακλείου. Το παρών έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού, Κώστας Βαρδαβάς ο Γενικός Διευθυντής της ALFA PLUS AE Μανόλης Ρουσάκης, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ Μπάμπης Μαρκάκης και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Όλοι ευχήθηκαν να είναι επιτυχημένη αυτή η διοργάνωση και να αποτελέσει θεσμό, ώστε να συνεχιστεί η διεξαγωγή μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων στην πόλη του Ηρακλείου, ενώ παράλληλα οι συνδιοργανωτές εξήραν την βοήθεια και την υποστήριξη του Ολυμπιακού για την  διεξαγωγή του.

tournoua2

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν στο εγχείρημα αυτό,  δήλωσε:

«Αρχικά θέλω να καλωσορίσω τον κ. Σφαιρόπουλο στην πόλη μας και να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό που βοηθάει στην ανάπτυξη του αθλήματος στο Ηράκλειο.

Η σημερινή μέρα είναι από τις σημαντικότερες για το Ηράκλειο γιατί βλέπουμε ότι οι προσπάθειες που κάνουμε για τον αθλητισμό πιάνουν τόπο. Έχουμε ξεκινήσει προσπάθειες για μαζικό αθλητισμό, ενίσχυση σωματείων, εργασιακού αθλητισμού, περιφερειακά κάμπ και τέτοια event μας δίνουν δύναμη για τη συνέχεια. Η πολιτική του Δήμου Ηρακλείου είναι να στοχεύουμε και να διεκδικούμε μεγάλες διοργανώσεις και σε μία τέτοια Ολυμπιακή χρονιά όπως το 2016, το Ηράκλειο δεν μπορούσε να μείνει χωρίς μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Στόχος μας είναι, το Ηράκλειο να γίνει ένας αθλητικός προορισμός και να αναδείξει τον αθλητισμό και το μπάσκετ. Να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να βοηθήσει ακόμα και τον τουρισμό της πόλης. Ευχαριστούμε για τη στήριξη της ΕΚΑΣΚ και την ALFA PLUS και είμαστε έτοιμοι να παρουσιάσουμε ένα τουρνουά, όπου φέρει το όνομα της πόλης και της Κρήτης.

tournoua3

Αυτό το διεθνές τουρνουά είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για την προετοιμασία των ομάδων που θα έρθουν εδώ, αλλά και για την πόλη μας, καθώς θα αναδείξουμε τις ομορφιές της, πιστεύοντας  ότι  αυτή η διοργάνωση θα γίνει θεσμός.

Ευχαριστώ την τοπική Ένωση (σ.σ. ΕΚΑΣΚ), τους συνδιοργανωτές και ανυπομονούμε για το 2017, το οποίο θα είναι ένα έτος μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων για την πόλη».

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Ρουσάκης, Γενικός Διευθυντής της συνδιοργανώτριας εταιρείας ALFA PLUS και δήλωσε:

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ένα πολύ μεγάλο διεθνές τουρνουά στην Κρήτη, με τη μεγάλη και σημαντική -από κοινού- προσπάθεια του Δήμου Ηρακλείου.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Ολυμπιακό για τη μεγάλη βοήθειά του  σε όλους τους τομείς, καθώς χωρίς τη στήριξή του δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτό τουρνουά. Με την ΕΟΚ και την ΕΚΑΣΚ έχουμε κάνει πολλές καλές συνεργασίες, ενώ με τον Ολυμπιακό συνεργαστήκαμε για την Ευρωλίγκα τον περασμένο Οκτώβριο και αποτέλεσε καλή αφορμή να ξεκινήσουμε τις προσπάθειες για τη διεξαγωγή αυτού του τουρνουά.

tournoua4

Είναι μια διοργάνωση που θα βοηθήσει τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον τουρισμό της πόλης, ευελπιστώντας να καθιερωθεί και να είναι ένας αθλητικός προορισμός κάθε Σεπτέμβριο.

Συζητήσαμε με τον κ. Μαρκάκη την ιδέα και είπαμε ότι είναι κάτι πολύ «δυνατό». Έπρεπε να το κάνουμε. Ο κ. Βαρδαβάς και ο Δήμος έκαναν μεγάλες προσπάθειες για την διεξαγωγή. Ήδη ο Ολυμπιακός θα έρθει νωρίτερα, ο οποίος θα προσφέρει στην πόλη και ευελπιστώ και άλλες ομάδες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Τέλος, θα ήθελα να πω συγχαρητήρια στο Δήμο Ηρακλείου για τις εγκαταστάσεις και τη συντήρησή τους, γιατί αυτές μας δίνουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούμε τέτοιες διοργανώσεις. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις 3on3 στα βοηθητικά γήπεδα του κλειστού και τα έσοδα θα δοθούν στην ομάδα μπάσκετ με αμαξίδιο ΑΣΚΑ Ηρακλείου για την αγορά αμαξιδίων».

Ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, κ. Μαρκάκης είπε.

«Οτιδήποτε έχει να κάνει με το μπάσκετ, η ΕΚΑΣΚ θα είναι δίπλα και θα στηρίζει. Η ΕΚΑΣΚ θα είναι πάντα εκεί.

Με τον κ. Βαρδαβά είχαμε ένα όνειρο για το 3on3 και επετεύχθη. Το 3on3 έγινε θεσμός, άσχετα αν κάποιοι μας θεωρούσαν γραφικούς. Εμείς θέλουμε αυτό το διεθνές τουρνουά να καθιερωθεί, άσχετα τι θα γίνει το 2017 και αν έχουμε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Από την πλευρά μου, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις στο Ηράκλειο. Είμαστε η πρώτη επαρχιακή πόλη, η οποία θα διοργανώσει ένα τέτοιο διεθνές τουρνουά και ευχόμαστε να πετύχει. Παλεύουμε για αυτό που πιστεύουμε, παλεύουμε για ότι αγαπάμε.

Τέλος θα ήθελα να πω, ότι ο  κ. Σφαιρόπουλος τιμά το άθλημα και τον θεωρώ φίλο μου. Το μπάσκετ πρέπει να ενώνει και όχι να διχάζει».

Τα αποκαλυπτήρια του Ολυμπιακού στο Ηράκλειο

Τέλος τον λόγο είχε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος  μίλησε  για τη προσεχή διοργάνωση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο αγωνιστικό κομμάτι που αφορά την ομάδα του και την πολυσυζητημένη περίπτωση απόκτησης παίκτη στη θέση «4».

«Είναι ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι εδώ κοντά σε φίλους, για να μιλήσουμε για ένα τουρνουά και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουν όλοι οι συνδιοργανωτές. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή, είναι μία αξιέπαινη πρωτοβουλία γιατί μέσω του αθλητισμού, προσπαθεί να αναδείξει στοιχεία και αρχές που διέπουν την κοινωνία μας. Θέλω να ευχαριστήσω και εγώ με τη σειρά μου τους συνδιοργανωτές, για τη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Τώρα στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι πολύ σημαντικό να παίξουμε τέτοια δυνατά και υψηλού ευρωπαϊκού επιπέδου παιχνίδια, καθώς θα βοηθήσουν πολύ την προετοιμασία μας. Τα αποκαλυπτήρια του φετινού Ολυμπιακού θα γίνουν στο Ηράκλειο και είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για το φίλαθλο κόσμο της πόλης, να γεμίσει το γήπεδο. Είναι πολύ σημαντικό να πετύχει αυτό το τουρνουά, ώστε οι κόποι όλων να ευοδωθούν και είναι χαρά μας ως Ολυμπιακός, να δώσουμε αίγλη σε αυτή τη διοργάνωση.

Τέλος, επειδή ακούω συχνά το θέμα για τη μη απόκτηση παίκτη στη θέση «4», θέλω να πω ότι η απόφαση είναι καθαρά δική μου. Υπάρχουν τρία ελληνόπουλα εκεί, που μπορούν να υποστηρίξουν τη θέση  και ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι στηρίζει τους Έλληνες παίκτες. Η ομάδα στηρίζει το ελληνικό στοιχείο και ο βασικός της κορμός είναι οι Έλληνες αθλητές. Για αυτό το λόγο και σε συνεννόηση με τους συνεργάτες μου, πιστεύουμε ότι είμαστε καλυμμένοι στο «4», με την απόφαση να είναι καθαρά δική μου.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους μας γιατί και φέτος έκαναν ότι χρειαζόταν για την ομάδα και προχωρήσαμε στην απόκτηση δύο εξαιρετικών παικτών, όπως ο Κέμ Μπίρτς και ο Έρικ Γκρίν. Η ομάδα μας έχει πλούσιο ρόστερ και δεν χρειάστηκαν να κάνουμε πολλές αλλαγές, ενώ καλύψαμε τα όποια κενά είχαμε.

Ευχαριστώ τους προέδρους άλλη μία φορά και θέλω να πω ότι θα διεκδικήσουμε και τους τρεις τίτλους».

Περισσότερες λεπτομέρειες για τους αγώνες τα εισιτήρια και τα διάφορα events που θα γίνουν στο περιθώριο του τουρνουά θα γίνουν γνωστός στις προσεχείς ημέρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση