HomeΚΡΗΤΗΔιαμαρτύρεται η Βιάννος για την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου

Διαμαρτύρεται η Βιάννος για την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη είναι η διαμαρτυρία πολιτών και φορέων στη Βιάννο για την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου της περιοχής. Το θέμα απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βιάννου, από την οποία και προέκυψε ψήφισμα διαμαρτυρίας. Στη σχετική ανακοίνωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Βιάννου κατά την συνεδρίαση της 27/07/2016 ομόφωνα συνέταξε  το παρακάτω ψήφισμα και καλεί τα θεσμικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας να το λάβουν υπόψη στον σχεδιασμό για την αναδιάρθρωση των Υποθηκοφυλακείων της Χώρας .

1.Το Δημοτικό Συμβούλιο, διαμαρτύρεται και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην προωθούμενη  νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία αφορά την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Βιάννου  και την μεταφορά του  στο Υποθηκοφυλακείο Ηρακλείου  και ζητά την άμεση απόσυρση της σχετικής διάταξης του υπό διαβούλευση νομοσχέδιο.

2.Η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία, θα στερήσει την περιοχή μας από την ύπαρξη μιας ακόμη νευραλγικής σημασίας κρατικής υπηρεσίας. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της κατάργησης και μη αποκατάστασης μέχρι σήμερα  του Ειρηνοδικείου Βιάννου, με αποτέλεσμα την καθημερινή ταλαιπωρία εκατοντάδων συμπολιτών μας.

Ο Δήμος μας, αν και έχει χαρακτηριστεί ορεινός και μειονεκτικός, όντας ο μοναδικός στο νομό μας, με δικαίωμα απόλαυσης ιδιαίτερης μεταχείρισης και προνομίων από το κράτος, βάσει νόμου, εντούτοις το μόνο που απολαμβάνει είναι η συνεχής υποβάθμιση και απομάκρυνση και των τελευταίων εναπομεινάντων κρατικών υπηρεσιών. Το γεγονός δε αυτό προκαλεί τεράστια προβλήματα,  στους δημότες μας, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται στην πρωτεύουσα του νομού, διανύοντας καθημερινά μεγάλες αποστάσεις,  σε ένα  ορεινό και πεπαλαιωμένο οδικό δίκτυο για την εξυπηρέτησή τους, για θέματα που σήμερα επιλύονται με μια απλή επίσκεψη στο Υποθηκοφυλακείο που βρίσκετε στην έδρα του Δήμου μας.

3.Καλούμε τους εκπροσώπους του νομού μας στο Κοινοβούλιο, να υποστηρίξουν το παρόν  δίκαιο αίτημα του Δήμου μας.

  1. Το παρόν να κοινοποιηθεί στον Υπουργό Δικαιοσύνης, και  στους κ.κ. Βουλευτές του Ν. Ηρακλείου και στον Περιφερειάρχη Κρήτης».
Διαφήμιση
Διαφήμιση