HomeΚΡΗΤΗΈνας μήνας εκπτώσεων… με υψηλά ποσοστά αλλά χαμηλό τζίρο-Σε δραματική κατάσταση οι έμποροι

Ένας μήνας εκπτώσεων… με υψηλά ποσοστά αλλά χαμηλό τζίρο-Σε δραματική κατάσταση οι έμποροι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υποτονική είναι η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα του Ηρακλείου, αν και ήδη διανύουμε την τέταρτη εβδομάδα των θερινών εκπτώσεων, με τους εμπόρους να βρίσκονται σε δραματικά κατάσταση, βλέποντας τα ταμεία τους… άδεια.

Αν και από την έναρξη των εκπτώσεων στην πλειοψηφία τους οι καταστηματάρχες προχώρησαν σε αρκετά υψηλά ποσοστά, φτάνοντας σε αρκετές περιπτώσεις και το 50%, η αγοραστική διάθεση των καταναλωτών είναι μειωμένη.

Μπορεί η πόλη του Ηρακλείου να υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες ξένους και Έλληνες επισκέπτες, ωστόσο όμως οι έμποροι βλέπουν τα μαγαζιά τους άδεια, καθώς οι καταναλωτές επιλέγουν να κάνουν βόλτα στο κέντρο της πόλης και όχι να μπαίνουν στα μαγαζιά και να ψωνίζουν.

Όπως αναφέρει η κα Μαρία, η οποία διατηρεί κατάστημα σε κεντρικό δρόμο του Ηρακλείου, η κατάσταση είναι δραματική, με τους εμπόρους να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους κάθε μήνα.

Σύμφωνα με την ίδια, το σκηνικό ήταν ακόμη χειρότερο κατά το προηγούμενο διάστημα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και των εκπτώσεων, καθώς η πόλη κυρίως κατά τις πρωινές ώρες ήταν άδεια.

Στο μεταξύ οι καταστηματάρχες εκτιμούν ότι ο χειμώνας που έρχεται θα είναι ο δυσκολότερος από κάθε άλλον, αφού η συνεχής αυξανόμενη φορολογία και τα οικονομικά μέτρα που λαμβάνονται από την Πολιτεία, δε θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να αγοράσουν τίποτα παραπάνω από τα απολύτως απαραίτητα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση