HomeΚΟΣΜΟΣΈξαρση της νόσου του Άνθρακα στον Αρκτικό Κύκλο – Νεκρό ένα 12χρονο αγόρι

Έξαρση της νόσου του Άνθρακα στον Αρκτικό Κύκλο – Νεκρό ένα 12χρονο αγόρι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα 12χρονο αγόρι έχασε ήδη τη ζωή του κατά το τελευταίο ξέσπασμα της ασθένειας του Άνθρακα στα βόρεια της Ρωσίας, το οποίο πιστεύεται ότι προκλήθηκε από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στην περιοχή που συνέβαλαν στην απελευθέρωση του επικίνδυνου βακτηρίου.

Το άτυχο αγόρι ήταν ένας από τους 72 νομάδες βοσκούς (μεταξύ των οποίων και 41 παιδιά) που έσπευσαν να εξεταστούν στο νοσοκομείο της πόλης Σαλεχάρντ στον Αρκτικό Κύκλο, όταν οι τάρανδοί τους άρχισαν να ψοφάνε μαζικά από την ασθένεια.

Πέντε ενήλικες και δύο άλλα παιδιά διαγνώστηκαν με την ασθένεια, η οποία είναι γνωστή ως «Σιβηρική Πανούκλα» στην Ρωσία και το τελευταίο της ξέσπασμα στην περιοχή είχε καταγραφεί το 1941.

Πάνω από 2.300 τάρανδοι έχουν ήδη ψοφήσει και τουλάχιστον 63 άτομα έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή γύρω από την εστία της ασθένειας, η οποία έχει τεθεί σε καραντίνα. «Δίνουμε μάχη για τη ζωή όλων των κατοίκων, αλλά η ασθένεια αποδείχτηκε πονηρή. Επέστρεψε μετά από 75 χρόνια και πήρε τη ζωή ενός παιδιού», ανέφερε ο δήμαρχος της περιοχής.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση