HomeΚΡΗΤΗΞεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στα Σαχτούρια-Υπό στενό κλοιό η φωτιά

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών στα Σαχτούρια-Υπό στενό κλοιό η φωτιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η φωτιά στα Σακτούρια του Δήμου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, 34 ώρες μετά την εκδήλωσή της από το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου.

Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ επτά οχήματα με 17 πυροσβέστες και 30 άτομα πεζοπόρων τμημάτων βρίσκονται στην περιοχή, προκειμένου να ελέγχουν για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ήδη, κλιμάκια της Περιφέρειας και του δήμου Αγίου Βασιλείου έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών σε αγροτικές καλλιέργειες, ελαιώνες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, παλαιές οικίες, δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης, καθώς και σε κατεστραμμένα τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου.

https://www.youtube.com/watch?v=uX0pYs3dAfM

Υπενθυμίζεται ότι στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν συνολικά 45 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρα οχήματα ΟΤΑ, καθώς και πλήθος εθελοντών.

Μάλιστα είχε επιχειρηθεί να σηκωθεί το πυροσβεστικό ελικόπτερο, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή, δεν έγινε εφικτό.

Η φωτιά που επεκτάθηκε μέχρι τον Άγιο Παύλο, τις Μέλαμπες και την Αγία Γαλήνη άφησε πίσω της χιλιάδες στρέμματα γεωργικής, δασικής και χορτολιβαδικής έκτασης αποτεφρωμένα.

https://www.youtube.com/watch?v=kcs7j0JvL_Y

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση