HomeΚΡΗΤΗΣτις φυλακές Χανίων ο Υπουργός Πολιτισμού συνοδεία του γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής

Στις φυλακές Χανίων ο Υπουργός Πολιτισμού συνοδεία του γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στα δύο σωφρονιστικά καταστήματα που λειτουργούν στα Χανιά βρέθηκαν, όπως είχε γράψει το cretapost, σήμερα το πρωί ο Υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς και ο γ.γ. αντεγκληματικής πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης, προκειμένου να δουν από κοντά τις συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους έγκλειστους.

Όπως ανέφερε ο υπουργός κατά την επίσκεψη του, ο πολιτισμό βρίσκεται παντού, τονίζοντας ότι μία φυλακή χωρίς πολιτισμό είναι μία συνεχής καταδίκη για όλους τους κρατούμενους.

Επίσης ο κ. Μπαλτάς επεσήμανε ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε μία σειρά ενεργειών για την καλύτερη διαβίωση των κρατουμένων μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

baltas

Από την πλευρά του ο κ. Ευτύχης Φυτράκης, ο οποίος κατάγεται από την Κρήτη, ότι η μόνη διέξοδος για ένα σύγχρονο μοντέλο αντεγκληματικής πολιτικής είναι το άνοιγμα προς τον πολιτισμό και σε δράσεις που αφορούν σε αυτόν.

Επίσης ο κ. Φυτράκης πρόσθεσε ότι θα προωθηθούν μέσα στο επόμενο διάστημα προσλήψεις σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές των Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Πολιτισμού είχε στείλει το προηγούμενο διάστημα διάφορα βιβλία στα σωφρονιστικά καταστήματα των Χανίων.

(φωτό χανιώτικα νέα)

Διαφήμιση
Διαφήμιση