HomeΚΡΗΤΗΕίχαν «ρημάξει» την Ιεράπετρα – Άνω των 15.000 ευρώ η λεία τους σε ένα τρίμηνο

Είχαν «ρημάξει» την Ιεράπετρα – Άνω των 15.000 ευρώ η λεία τους σε ένα τρίμηνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην εξιχνίαση συνολικά 8 υποθέσεων κλοπών που είχαν γίνει μέσα σε ένα τρίμηνο σε διάφορες περιοχές της Ιεράπετρας προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας με τη σύλληψη δύο Λασιθιωτών, ηλικίας 34 και 36 ετών αντίστοιχα.

Οι δύο άνδρες, από τον περασμένο Απρίλιο, είχαν γίνει «ο φόβος και ο τρόμος» των κατοίκων της Ιεράπετρας αφού «χτυπούσαν» σπίτια και αποθήκες με τη λεία τους να ξεπερνά τα 15.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, λίγο μετά την 8η κλοπή που διέπραξαν, εισβάλλοντας σε αποθήκη ενός 52χρονου, από την οποία άρπαξαν μία εξωλέμβια μηχανή, μία ξυλόσομπα, σίδερα και βαρέλια συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

Η κλοπή έγινε γρήγορα αντιληπτή και οι αστυνομικοί που κλήθηκαν έσπευσαν στο σημείο αναζητώντας του δράστες τους οποίους και εντόπισαν στο ΙΧ φορτηγάκι που χρησιμοποιούσαν.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο όχημα  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία και κατασχέθηκαν, όπως επίσης και το φορτηγάκι ως μέσο διευκόλυνσης παράνομων δραστηριοτήτων.

Από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας προέκυψε ότι ο 34χρονος με τον 36χρονο κατά το χρονικό διάστημα από τις 22.04.2016 έως και τις 17.07.2016 είχαν διαπράξει ακόμα επτά κλοπές σε περιοχές του Δήμου Ιεράπετρας.

Πιο συγκεκριμένα, από σπίτια, αποθήκες και αυλές είχαν αρπάξει χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρικές συσκευές, εργαλεία (φαλτσοπρίονο, κινητή πλάνη, ρούτερ, δραπανοκατσάβιδο με τα παρελκόμενα του, ποτιστική μηχανή, οικοδομικές τάβλες, 10 ρολά ασφαλτόπανο, 100 στύλους περίφραξης, 10 κουλούρες γαλβανιζέ πλέγμα), δύο κλιματιστικά, μπαταρίες, 100 κιλά αλουμινίου, 100 λίτρα κρασί και διάφορα άλλα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ανέρχεται στις 15.800 ευρώ.

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση