HomeΚΡΗΤΗΚανένα ενεργό μέτωπο στα Σαχτούρια – Εγκλωβίστηκαν άτομα στις φλόγες

Κανένα ενεργό μέτωπο στα Σαχτούρια – Εγκλωβίστηκαν άτομα στις φλόγες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Περισσότερες από 30 ώρες δίνουν μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες στα Σαχτούρια του Ρεθύμνου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε χθες στις 2 το μεσημέρι και, ευτυχώς, αυτή την ώρα δεν υπάρχει κανένα ενεργό μέτωπο στην περιοχή.

Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικής δυνάμεις καθώς υπάρχει ο φόβος των αναζοπυρώσεων εξαιτίας των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, μάχη με τις φλόγες δίνουν 24 οχήματα με 54 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες των ΟΤΑ αλλά και εθελοντές.

Δύσκολη η νύχτα

Η νύχτα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι φλόγες προσέγγισαν επικίνδυνα την Αγία Γαλήνη. Μάλιστα χρειάστηκε να εκκενωθούν προληπτικά κάποια σπίτια, χωρίς όμως να κριθεί απαραίτητη η εκκένωση ολόκληρου του οικισμού. Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Εγκλωβίστηκαν τρία άτομα στις φλόγες

Με το πρώτο φως της σημερινής ημέρας τα πράγματα παρέμεναν δύσκολα νότια του Ρεθύμνου με τους πυροσβέστες να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, τρία άτομα που βρίσκονταν στην παραλία του Αγίου Γεωργίου στο δήμο Αγίου Βασιλείου εγκλωβίστηκαν το πρωί στις φλόγες.

Οι άνθρωποι ειδοποίησαν τις αρχές και στο σημείο έσπευσε μέσα σε λίγα λεπτά λιμενικό σκάφος το οποίο εντόπισε τους τρεις ανθρώπους, τους παρέλαβε και τους μετέφερε με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση