HomeΚΡΗΤΗΤιτάνια η μάχη με τις φλόγες – Σε ύφεση η φωτιά στα Σαχτούρια

Τιτάνια η μάχη με τις φλόγες – Σε ύφεση η φωτιά στα Σαχτούρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τιτάνια είναι η μάχη που εξακολουθεί να δίνει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στα Σαχτούρια Ρεθύμνου και έφτασε να απειλεί ακόμη και τα πρώτα σπίτια της Αγίας Γαλήνης προκαλώντας φόβο στους κατοίκους της.

Στην επιχείρηση πυρόσβεσης εξακολουθούν να συμμετέχουν 60 πυροσβέστες με 26 οχήματα, πεζοπόρα τμήματα αλλά και εθελοντές. Τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους πυροσβέστες, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες συνεπικουρούν υδροφόρες των ΟΤΑ.

Νωρίτερα, το Πυροσβεστικό Σώμα στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ανακοίνωση ότι η φωτιά στα Σαχτούρια είναι σε ύφεση, γεγονός που σημαίνει ότι οι πυροσβέστες είναι πολύ κοντά στο να «πιάσουν» τη φωτιά και να ανακόψουν την καταστροφική της πορεία.

pyrosvestiki tweet

Η νύχτα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς οι φλόγες προσέγγισαν επικίνδυνα την Αγία Γαλήνη. Μάλιστα χρειάστηκε να εκκενωθούν προληπτικά κάποια σπίτια, χωρίς όμως να κριθεί απαραίτητη η εκκένωση ολόκληρου του οικισμού. Χάρη στις προσπάθειες των πυροσβεστών τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Και σήμερα πάντως οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν ιδιαίτερα το έργο της πυρόσβεσης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση