HomeΚΡΗΤΗΜάχη με τις φλόγες και σε άλλα μέτωπα – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Μάχη με τις φλόγες και σε άλλα μέτωπα – Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σαν να μην έφτανε η γιγάντια επιχείρηση των Πυροσβεστικών δυνάμεων στα Σαχτούρια του Ρεθύμνου, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τις προηγούμενες ώρες και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν κι άλλες πυρκαγιές, οι οποίες ευτυχώς τέθηκαν υπό πλήρη έλεγχο γρήγορα.

Φωτιές εκδηλώθηκαν αργά χθες το βράδυ αλλά και τη νύχτα στην Κίσσαμο Χανίων, στο Μεταξοχώρι, στο Χαράκι, στις Γωνιές του Δήμου Μαλεβιζίου, στο Καστέλι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. Σε όλες τις περιπτώσεις ωστόσο, η παρέμβαση των πυροσβεστών υπήρξε καταλυτική με τις φλόγες να καταστρέφουν κυρίως χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Εν τω μεταξύ και σήμερα η Κρήτη εντάσσεται στις περιοχές που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Στην «πορτοκαλί» κατηγορία του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς βρίσκονται οι νομοί Λασιθίου, Ηρακλείου και Ρεθύμνου, ενώ ο νομός Χανίων έχει ενταχθεί στην «κίτρινη» κατηγορία του υψηλού κινδύνου.

Την κατάσταση δυσχεραίνουν και καθιστούν ιδιαίτερα επικίνδυνη οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Κρήτη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση