HomeΚΡΗΤΗΚρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για το κοριτσάκι που δέχθηκε την επίθεση από το ροντβάιλερ της οικογένειας

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για το κοριτσάκι που δέχθηκε την επίθεση από το ροντβάιλερ της οικογένειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα επόμενα εικοσιτετράωρα για την εξέλιξη της κατάστασης του ματιού του 20 μηνών κοριτσάκι από τον Άγιο Νικόλαο μετά τη χειρουργικη επέμβαση, στην οποία υπεβλήθη στο Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”.

Οι γιατροί είναι ιδιαίτερα συγκρατημένοι για το τι μέλει γενέσθαι με την όραση του παιδιού από το ένα του μάτι, καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος για την αποκατάσταση της οφθαλμικής βλάβης, την οποία έχει υποστεί.

Μετά τη διακομιδή του κοριτσιού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) στο παιδιατρικό νοσοκομείο «Αγία Σοφία» της Αθήνας, η μικρή υποβλήθηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί η έκταση της βλάβης στο αριστερό της μάτι και ακολούθως να αποφασιστεί εάν χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Η αξονική τομογραφία έδειξε πως η οφθαλμική βλάβη είναι βαριά, ίσως και μη αναστρέψιμη, ωστόσο οι εξειδικευμένοι γιατροί της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων έκριναν πως πρέπει να προχωρήσουν στη χειρουργική πράξη, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα που τους δίδει η επιστήμη.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, που ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση, το κοριτσάκι νοσηλεύεται σε θάλαμο της Οφθαλμολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με τη γενική κλινική κατάσταση του να είναι καλή.

Την ίδια ώρα οι γιατροί είχαν να αντιμετωπίσουν και το κάταγμα ινιακού οστού στο κεφάλι του παιδιού, το οποίο όπως όλα δείχνουν, έχει ήδη αντιμετωπιστεί και ξεπεραστεί.

Διαφήμιση
Διαφήμιση