HomeΚΡΗΤΗΟλονύχτια η μάχη με τις…αναζωπυρώσεις στο Μαδράτι -Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο

Ολονύχτια η μάχη με τις…αναζωπυρώσεις στο Μαδράτι -Ισχυρή πυροσβεστική δύναμη στο σημείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις αναζωπυρώσεις στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει από το απόγευμα της Πέμπτης στο Μαδράτι Λασιθίου, κοντά στην Κριτσά.

Δεκάδες πυροσβέστες από την πυροσβεστική υπηρεσία Λασιθίου, αλλά και Ηρακλείου, με τη συνδρομή εθελοντών, κατέβαλαν από την πρώτη στιγμή υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να “πιάσουν” τη φωτιά και να μην επεκταθεί εντός του οικισμού.

Επίσης το πυροσβεστικό αεροσκάφος πραγματοποιούσε συνεχείς ρίψεις νερού, προκειμένου οι φλόγες να περιοριστούν σε μικρή ακτίνα, ώστε η κατάσταση να είναι ελεγχόμενη.

Όλη νύχτα υπήρχαν αναζωπυρώσεις σε ενεργό μέτωπο, με τους πυροσβέστες μέχρι και τώρα να βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου η φωτιά να μη “φουντώσει” ξανά.

Το έργο των πυροσβεστών ήταν εξαιρετικά δύσκολο, καθώς η φωτιά έκαιγε σε αρκετά δύσβατο σημείο, αλλά και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, που έπνεαν στην περιοχή.

Στην περιοχή παραμένουν ακόμη και τώρα 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα των 10 ατόμων, αλλά και δύο οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση