HomeΚΟΣΜΟΣΕκατόμβη νεκρών από τις πλημμύρες στη Νότια Ασία

Εκατόμβη νεκρών από τις πλημμύρες στη Νότια Ασία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην πολιτεία της Ινδίας, Μπιχάρ, τουλάχιστον 22 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 1,5 εκατ. άνθρωποι μετακινήθηκαν ή υπέστησαν ζημιές στις περιουσίες τους, από τις μεγάλες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή.

Στη βορειοανατολική επαρχία του Άσαμ, υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 16 νεκρούς, ενώ πάνω από 1,6 εκατ. άνθρωποι έχουν υποστεί τις συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Σημαντικές είναι οι συνέπειες και στην πανίδα της περιοχής, καθώς μεγάλοι πληθυσμοί ζώων αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο σε άλλες τοποθεσίες, ενώ είναι άδηλος ο αριθμός όσων δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.

Οι καταρρακτώδεις βροχές έχουν προκαλέσει το απόλυτο χάος στην περιοχή της Νότιας Ασίας, ενώ οι αρχές κάνουν έκκληση για βοήθεια στην παγκόσμια κοινότητα, καθώς εγκυμονεί σοβαρότατος κίνδυνος ξεσπάσματος επιδημιών. Ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός των νεκρών είναι 102 άτομα, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες έχουν αναγκαστεί να μετακινηθούν και να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους.

Τις μεγαλύτερες συνέπειες έχει υποστεί το Νεπάλ, το οποίο μετράει τουλάχιστον 75 νεκρούς. Το φαινόμενο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, την περίοδο από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο, αλλά φέτος ήταν πολύ πιο έντονο. Στο Νεπάλ χρειάστηκε η επέμβαση του στρατού, προκειμένου να εκκενωθούν μεγάλες περιοχές και χωριά και να αποφευχθεί η ραγδαία αύξηση του αριθμού των θυμάτων. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ο αριθμός των νεκρών είναι πολύ πιθανό να αυξηθεί σημαντικά, καθώς υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση