HomeΚΟΣΜΟΣΗ Τουρκία είχε ενημερώσει τις γαλλικές αρχές για τον δήμιο του Γάλλου ιερέα

Η Τουρκία είχε ενημερώσει τις γαλλικές αρχές για τον δήμιο του Γάλλου ιερέα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δύο ημέρες μετά τη σφαγή του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ σε εκκλησία της Ρουέν στη Νορμανδία της Γαλλίας, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας εκθέτοντας τις γαλλικές αρχές και αποκαλύπτοντας τα ελλιπή μέτρα ασφαλείας τους.

Σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που πραγματοποίησε δηλώσεις στην τουρκική εφημερίδα Sabah, η Τουρκία είχε ενημερώσει τις γαλλικές αρχές όταν ο 19χρονος Αντέλ Κερμίς επιχείρησε να ταξιδέψει στη χώρα και στη συνέχεια να μεταβεί στη Συρία.

Αναλυτικότερα, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι αρχικά η Γαλλία ενημέρωσε τις τουρκικές αρχές στις 12 Μαΐου του 2015 ότι ο Αντέλ Κερμίς σχεδίαζε να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη από τη Γενεύη χρησιμοποιώντας το όνομα Κέβιν Κερμίς.

Έπειτα από την απαραίτητη έρευνα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης Sabiha Gökçen, απαγορεύθηκε η είσοδος στη χώρα στον νεαρό, ο οποίος απελάθηκε στη Γενεύη δύο ημέρες αργότερα.

Όπως επισήμανε ο αξιωματούχος, η γαλλική αστυνομία ενημερώθηκε λεπτομερώς για τις παραπάνω ενέργειες.

«Σύμφωνα με τα αρχεία μας, απελάθηκε από την Ελβετία στη Γαλλία στις 21 Μαΐου του 2015», ανέφερε η πηγή στην τουρκική εφημερίδα.

Όλα αυτά, ενώ ολοένα περισσότερες είναι οι αποκαλύψεις για τα κενά στις έρευνες των γαλλικών αρχών, καθώς ενώ ο Κερμίς, αλλά και ο 19χρονος Αμπντέλ-Μαλίκ Ναμπίλ Πετιζάν βρίσκονταν σε λίστα υπόπτων, δεν πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σύλληψής τους.

Συγκεκριμένα, ο Πετιζάν σύμφωνα με τη γαλλική εισαγγελία είχε εντοπιστεί τον περασμένο μήνα στην Τουρκία με προορισμό την Τουρκία, αλλά επέστρεψε στη Γαλλία.

Ενδεικτικό της αδράνειας των αρμόδιων υπηρεσιών είναι ότι μόλις τέσσερις ημέρες πριν την εισβολή στην εκκλησία της Νορμανδίας οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν να αναζητούν τους δύο 19χρονους καθώς είχαν στην κατοχή τους πληροφορίες για επικείμενη επίθεση.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση