HomeΣΠΟΡΟλυμπιακός – Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0

Ολυμπιακός – Χάποελ Μπερ Σεβά 0-0

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Ολυμπιακός έμεινε στο 0-0 με τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο «Καραϊσκάκη» και έκανε τη ζωή του δύσκολη ενόψει της ρεβάνς του Ισραήλ σε μία εβδομάδα. Μέτρια εμφάνιση και λιγοστές καλές φάσεις από τους «ερυθρόλευκους».

ΕΙΚΟΝΑ ΑΓΩΝΑ

Το θέμα στο ματς δεν ήταν τα συστήματα, ούτε η διάθεση. Το θέμα ήταν ο ρυθμός. Και αυτό στο τέλος του Ιούλη είναι κομματάκι δύσκολο να βρεθεί σε μία ομάδα που δεν έχει συνηθίσει να αγωνίζεται σε επίσημο αγώνα στα μέσα του καλοκαιριού. Ο Φορτούνης, αγωνιζόμενος στον άξονα, πήρε πρωτοβουλίες στο δημιουργικό και στο εκτελεστικό κομμάτι (έκανε την πρώτη τελική του Ολυμπιακού στο ματς στο 20′) όμως ήταν φανερή η έλλειψη συνέπειας στην προσπάθεια.

Ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρους ήταν τυχερός σ’ ένα κομμάτι. Η Χάποελ ήθελε αλλά δεν μπορούσε. Παρά το γεγονός ότι βγήκε αρκετές φορές και πάτησε περιοχή δεν είχε εκείνο το επίπεδο αυτοματισμών και τεχνικής για να την οδηγήσουν σε καλή τελική προσπάθεια. Οι «ερυθρόλευκοι», που στο 37′ έχασαν τον Σιόβα λόγω τραυματισμού, άρχισαν σιγά-σιγά να κατανοούν ότι τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα από όσο είχαν φανταστεί.

Επειδή δεν άλλαξε κάτι δραστικά στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, ο Βίκτορ αποφάσισε να πάρει μεγάλα ρίσκα ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του ήδη από το 63′. Μέσα λοιπόν ο Τσόρι, μέσα και ο Μπουχαλάκης, καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι οι δύο αλλαγές αφορούσαν το χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Ολυμπιακός δεν είχε δημιουργία.

Δεν είχε όμως ούτε στη συνέχεια παρά το γεγονός ότι κάποιοι χώροι βρέθηκαν. Οι πάσες όμως δεν ήταν οι ενδεδειγμένες, ο Ολυμπιακός έπασχε πολύ σ’ αυτό το κομμάτι και μοιραία δεν δημιουργήθηκαν κλασικές φάσεις. Η Χάποελ αμύνθηκε μαζικά αλλά αποτελεσματικά παίζοντας πολλές φορές και με το χρόνο, το 0-0 έτσι και αλλιώς τη βόλευε.

Η πρώτη-αλλά και τελευταία-πολύ καλή ευκαιρία στο ματς ήρθε στο 89′ από τα πόδια του Μιλιβόγεβιτς ο οποίος σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή για να αποκρούσε πολύ ωραία ο Γκόρες. Απάντησαν οι Ισραηλινοί με το σουτ του Νουακέμε που έβγαλε ο Καπίνο. Το μηδέν στην άμυνα, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, ήταν το πλέον σημαντικό ενόψει της ρεβάνς και ας μην ήρθε η νίκη.

MVP

Δεν είχε πάρα πολλή δουλειά ο Γκόρες καθώς οι παίκτες του Ολυμπιακού είχα λίγες τελικές, στη φάση του 89′ όμως ο τερματοφύλακας της Χάποελ προσέφερε το χάι λάιτ του ματς. Εξοχη απόκρουση στο σουτ του Μιλιβόγεβιτς στην ανοιχτή γωνία του σε σουτ, μάλιστα, που έγινε μέσα από την περιοχή.

Aδύναμος Κρίκος

Πολύ χαμηλό βαθμό στον τομέα της δημιουργίας παίρνει ο Ολυμπιακός. Δεν βαραίνει περισσότερο κάποιον παίκτη αυτό αλλά το σύνολο της ομάδας που παρουσιάστηκε μάλλον πολύ κατώτερο της περίπτωσης. Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμη έτοιμος ενώ πριν από ένα μήνα και κάτι άλλαξε προπονητή.

Σχόλιο

Τα προκριματικά είναι…μυστήριο τρένο. Αυτά τα παιχνίδια του καλοκαιριού κρύβουν πάντα παγίδες και ο Ολυμπιακός έπεσε σε μία από αυτές. Προφανώς δεν χάθηκε τίποτα, το μηδέν στην άμυνα άλλωστε μπορεί να αποδεχθεί καταλυτικό ενόψει της ρεβάνς. Αυτό που χάθηκε είναι η ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» να ξεμπερδεύουν από το πρώτο ματς. Τώρα θα πρέπει να το κάνουν σ’ ένα αφιλόξενο τοπίο και σε ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Σιόβας (λ.τ. 39′ Ντα Κόστα), Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης (63′ Μπουχαλάκης), Φορτούνης, Ντουρμάζ (58′ Ντομίνγκες), Σεμπά, Ιντέγε.

Χάποελ Μπερ Σεβά:  Γκόρες, Μπίτον, Βίτορ, Ουίλιαμ Σοάρες, Νταβιτζάντα, Μπάρντα, Ταά, Μπρουν, Μέλικσον (76′ Ράντι), Νουακέμε, Όγκου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση