HomeΚΡΗΤΗΈχουν ρημάξει τα χωριά της Κρήτης…επιτήδειοι που εξαπατούν ηλικιωμένους

Έχουν ρημάξει τα χωριά της Κρήτης…επιτήδειοι που εξαπατούν ηλικιωμένους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων από επιτήδειους, οι οποίοι προφασιζόμενοι χίλιους δυο λόγους, καταφέρνουν και πείθουν κατοίκους χωριών της ενδοχώρας του Ηρακλείου, αποσπώντας τους μικρά η μεγάλα χρηματικά ποσά.

Οι απατεώνες χρησιμοποιούν διάφορες δικαιολογίες, όπως ότι συγκεντρώνουν χρήματα για οικονομική ενίσχυση κάποιου ιερού ναού ή κάποιας οικογένειας, που έχει ανάγκη, προκειμένου να αρπάξουν χρηματικά ποσά, που κυμαίνονται από 50 έως και 300 ευρώ.

Μάλιστα στην πλειοψηφία τους έχουν οργανώσει πολύ καλά την απάτη τους, καθώς γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ενώ δε διστάζουν συνεργοί τους να επικοινωνούν τηλεφωνικά με τα θύματα, ώστε τελικά να πειστούν και να τους δώσουν τα χρήματα , που τους ζητούν.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα, μίας 80χρονης σε χωριό κοντά στο Ηράκλειο, η οποία έπεσε θύμα τέτοιας απάτης το μεσημέρι της Τρίτης.

Ένα άτομο νεαρής ηλικίας την επισκέφθηκε στο σπίτι της, λέγοντας της ότι τον στέλνει ο ιερέας του συγκεκριμένου χωριού-του οποίου σημειωτέον το όνομα γνώριζε- , για να του δώσει το ποσό των 200 ευρώ.

Ο σύζυγος της ηλικιωμένης, ο οποίος δεν πείστηκε από την πρώτη στιγμή, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του.

Ο νεαρός όμως δεν πτοήθηκε και τηλεφώνησε δήθεν στον ιερέα του χωριού για να επιβεβαιώσει στο ηλικιωμένο ζευγάρι αυτά, που ο ίδιος τους έλεγε.

Ο σύζυγος μίλησε στο τηλέφωνο με τον “ιερέα” κι έτσι το ζευγάρι έδωσε τα 200 ευρώ.

Ο νεαρός, χωρίς δεύτερη κουβέντα, πήρε τα χρήματα και έγινε καπνός.

Δυστυχώς αρκετά από αυτά τα περιστατικά δεν καταγγέλλονται στην αστυνομία κι έτσι οι δράστες διαφεύγουν της σύλληψης και δρουν ανενόχλητοι.

Διαφήμιση
Διαφήμιση