HomeΚΡΗΤΗΑπαραίτητη η μεταστέγαση και ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

Απαραίτητη η μεταστέγαση και ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να γίνουν άμεσες ενέργειες για τη μεταστέγαση αλλά και την ανάδειξη του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης είναι περιφερειακή υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Βασικός σκοπός του Ι.Α.Κ. είναι η εποπτεία, διάσωση, συγκέντρωση, ταξινόμηση και ευρετηρίαση του αρχειακού υλικού του νομού αλλά και ολόκληρης της Κρήτης με τελικό στόχο τη διάθεση και την με ποικίλους τρόπους αξιοποίηση όλου αυτού του αρχειακού πλούτου από το κοινό και τους ερευνητές.

Επιτακτική ανάγκη και πάγιο αίτημα είναι η μεταστέγαση του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης σε  χώρο κατάλληλο και επαρκή προκειμένου να καταστεί εύρυθμη η λειτουργία του αλλά και να αναδειχθεί αυτός ο ιστορικός πλούτος.

Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Χανίων, της Δ/ντριας Γενικών Αρχείων αλλά και εκπροσώπου του Υπουργείου Παιδείας.

Επειδή πρόκειται για ένα σοβαρό ζήτημα.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

         Ποιος ο σχεδιασμός σας για το Ιστορικό αρχείο Κρήτης;

         Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων προκειμένου να καταστεί λειτουργικό το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης αλλά και να αναδειχθεί ο ιστορικός αυτός πλούτος»;

Διαφήμιση
Διαφήμιση