HomeΚΡΗΤΗΣτο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι τεχνίτες εφαρμογής πλακιδίων και μαρμάρων του Ηρακλείου

Στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων οι τεχνίτες εφαρμογής πλακιδίων και μαρμάρων του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στη συνταξιοδότηση αλλά και το ασφαλιστικό των τεχνιτών εφαρμογής πλακιδίων και μαρμάρων του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης, υπό την προεδρία του υφυπουργού Τάσου Πετρόπουλου.

Στη συνάντηση συμμετείχε η διοίκηση του Επαγγελματικού Σωματείου Τεχνιτών Εφαρμογής Πλακιδίων και Μαρμάρων Ηρακλείου (ΕΣΤΕΠ), καθώς επίσης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Βαρδάκης, Ευαγγελία Βαγιωνάκη, και Αντώνης Μπαλωμενάκης, όπως επίσης συνεργάτης του βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου.

Η συζήτηση υπήρξε εποικοδομητική και οι συμμετέχοντες επικεντρώθηκαν στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο του Τεχνιτών Εφαρμογής Πλακιδίων και Μαρμάρων. Οι εκπρόσωποι των ΕΣΤΕΠ έθεσαν υπό συζήτηση την ανταποδοτικότητα των ενσήμων ως προς την σύνταξη καθώς και την ενεργοποίηση των υπέρ αγνώστων ενσήμων. Επιπλέον ζήτησαν από τον Υπουργό να προβεί σε ενέργειες ώστε να περιοριστεί η παράνομη εργασία και να προβλεφθεί η ποινική δίωξη αυτής από κρατική υπηρεσία σε συνεργασία πάντα με τα κατά τόπους σωματεία.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα δώσει άμεσα λύση στα θέματα που αφορούν τον κλάδο των Τεχνιτών Εφαρμογής Πλακιδίων και Μαρμάρων και άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση