HomeΚΟΣΜΟΣΤο Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του ιερέα στη Γαλλία

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τον αποκεφαλισμό του ιερέα στη Γαλλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ευθύνη για το μακελειό σε εκκλησία της Ρουέν στη Νορμανδία της Γαλλίας, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος με ανακοίνωση μέσω του πρακτορείου που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση, Amaq.

Στο κείμενο που δόθηκε στη δημοσιότητα αναφέρεται πως οι ένοπλοι ήταν «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους».

Το μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η επίθεση στην εκκλησία της Νορμανδίας στη Γαλλία πραγματοποιήθηκε από στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους ως απάντηση στο κάλεσμα να θέσουν στο στόχαστρο τις χώρες των σταυροφόρων της διεθνούς συμμαχίας».

Βέβαια, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η ημερομηνία που έχει αναρτηθεί στη σχετική ανακοίνωση, καθώς αναγράφεται η 25η Ιουλίου του 2016, ενώ η επίθεση σημειώθηκε σήμερα 26η Ιουλίου.

Ερωτήματα προκύπτουν, λοιπόν, σχετικά με το αν το πρακτορείο Amaq γνώριζε για το φονικό περιστατικό μία ημέρα πριν ή αν απλώς οι αρμόδιοι έκαναν λάθος στην ημερομηνία.

Λίγη ώρα αργότερα, το πρακτορείο Amaq διόρθωσε την ημερομηνία στην ανάληψη ευθύνης και σε νεότερη ανακοίνωση, αυτή τη φορά στα αγγλικά, αναγράφεται η 26η Ιουλίου του 2016.

Την ίδια στιγμή, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Amaq αναφέρεται σε «πηγή εσωτερικής πληροφόρησης», ενώ αρχικά έκανε λόγο για «πηγή από δυνάμεις ασφαλείας».

Επισημαίνεται πως το κείμενο που δημοσίευσαν παραπέμπει στην ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με εκρηκτικά που σημειώθηκε σε συναυλιακό χώρο στο Άνσμπαχ της Γερμανίας, καθώς για μία ακόμα φορά γίνεται χρήση της φράσης «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», ένας από τους δύο δράστες έχει σχεδόν ταυτοποιηθεί. Εάν η ταυτότητά του επιβεβαιωθεί, γράφει η γαλλική εφημερίδα, τότε πρόκειται για έναν «αναποφάσιστο τζιχαντιστή» καταπιεσμένο από τις τουρκικές αρχές.

Έγκλειστος από το 2015, ο τζιχαντιστής αυτός φέρεται να είχε φορέσει ηλεκτρονικό βραχιόλι τον Μάρτιο του 2016.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση