HomeΚΡΗΤΗ“Τα΄βαλε” με την αστυνομία…γιατί της χάλασαν το μπάνιο-Η ίδια τους είχε ειδοποιήσει να τη βρουν

“Τα΄βαλε” με την αστυνομία…γιατί της χάλασαν το μπάνιο-Η ίδια τους είχε ειδοποιήσει να τη βρουν

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το λιγότερο απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η αντίδραση ενός ανθρώπου, ο οποίος ενώ έχει κινητοποιήσει ο ίδιος τις αρχές για να τον βρουν, καθώς έχει χάσει τον προσανατολισμό του, όταν τελικά τον βρίσκουν, να τους πει ότι τον ενόχλησαν.

Ο λόγος για την 18χρονη από το Ισραήλ, που βρισκόταν για διακοπές στη νησί μας και για την οποία είχε στηθεί ολόκληρη επιχείρηση εντοπισμού στις 9 Ιουλίου από αστυνομία και πυροσβεστική.

Η 18χρονη, ενώ έκανε πεζοπορία με φίλους της σε περιοχή της Χερσονήσου, έχασε το δρόμο, με αποτέλεσμα να βρεθεί μόνη της και να μην γνωρίζει πού πρέπει να πάει.

Τότε είχε καλέσει στο διεθνή αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ζητώντας βοήθεια, γιατί είχε χάσει τον προσανατολισμό της.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρχές, με αστυνομικούς και πυροσβέστες να οργώνουν την περιοχή, προκειμένου να την εντοπίσουν.

Για ένα ολόκληρο 24ωρο, όπως είχε γράψει τότε το cretapost, βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση εντοπισμού της, με τις αρχές να ψάχνουν πραγματικά “στα τυφλά”, καθώς κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, η σύνδεση είχε διακοπεί, χωρίς η ίδια να προλάβει να πει πού ακριβώς βρισκόταν.

Τελικά εντοπίστηκε το βράδυ της επόμενης ημέρας, να διασκεδάζει με την παρέα της- την οποία στο μεταξύ είχε βρει-, σε πάρκο με θαλάσσια σπορ της περιοχής.

Όταν τελικά μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα για την ταυτοποίηση της, η ίδια επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς ότι ήταν εκείνη που είχε καλέσει στο 112, αλλά στη συνέχεια βρήκε την παρέα της και… απλά ξέχασε να ειδοποιήσει τις αρχές για να μην την ψάχνουν.

Και δεν έφτανε αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η ίδια φανερά ενοχλημένη, ανέφερε στους αστυνομικούς ότι τι ήθελαν να την τραβολογούν στο τμήμα και της χάλασαν τη διασκέδαση με τους φίλους της!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ευρωπαικές χώρες σε ανάλογες περιπτώσεις, όπου στήνονται επιχειρήσεις για τον εντοπισμό ατόμων, στο τέλος της αναζήτησης, το άτομο αυτό καλείται να πληρώσει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την κινητοποίηση των σωστικών δυνάμεων. Μήπως τελικά θα έπρεπε να ισχύσει αυτό και στη χώρα μας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση