HomeΚΟΣΜΟΣΛιώνουν οι πάγοι: Στη Ρωσία ο Ερντογάν στις 9 Αυγούστου

Λιώνουν οι πάγοι: Στη Ρωσία ο Ερντογάν στις 9 Αυγούστου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αγία Πετρούπολη στις 9 Αυγούστου, προανήγγειλε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Μεχμέτ Σισμέκ.

Οι σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία θα αποκατασταθούν σταδιακά στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς στον Τούρκο ομόλογό του Μεχμέτ Σισμέκ.

«Είμαστε εδώ για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας, ακόμη και να τις αναβαθμίσουμε σε σχέση με αυτές που υπήρχαν πριν από τις 24 Νοεμβρίου», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης στον Ντβόρκοβιτς κατά την έναρξη της συνάντησής τους στη Μόσχα.

Να σημειωθεί ότι οι σχέσεις των δύο χωρών επιδεινώθηκαν μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από την τουρκική πολεμική αεροπορία κοντά στα συριακά σύνορα, το Νοέμβριο του 2015.

Έκτοτε,ο Ερντογάν ζήτησε γραπτώς συγγνώμη από τον Ρώσο ομόλογό του, απευθύνοντας έκκληση για «αποκατάσταση των σχέσεων» μεταξύ της Μόσχας και της Άγκυρας, με τον Πούτιν να αίρει το εμπάργκο στα ταξίδια των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση