HomeΚΡΗΤΗΠαραμένουν οι ράμπες στο Δήμο Χερσονήσου

Παραμένουν οι ράμπες στο Δήμο Χερσονήσου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παραμένουν οι ράμπες στην περιοχή της Χερσονήσου μέχρι την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου Ανώπολης, μετά από μία σειρά ενεργειών του Δήμου Χερσονήσου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Δήμος Χερσονήσου

“Στις αρχές του Ιουνίου 2008, λόγω επιβεβλημένης ανάγκης εξυπηρέτησης των κυκλοφοριακών αναγκών των κατοίκων του Δήμου Χερσονήσου -μέχρι την κατασκευή του Ανισόπεδου Κόμβου, ο τότε Δήμος Γουβών ανέλαβε την κατασκευή των ραμπών.

Ο Δήμος Χερσονήσου είχε πολλάκις τονίσει αρμοδίως, ότι χρειάζεται η διατήρηση των υφιστάμενων ραμπών προσωρινά και μέχρι την κατασκευή σε κοντινό σημείο του Ανισόπεδου Κόμβου Ανώπολης και των συμπληρωματικών έργων που απαιτούνται, για την προσωρινή λύση των κυκλοφοριακών αναγκών των κατοίκων και των χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς και η άμεση προώθηση της διαδικασίας για την κατασκευή, του εν λόγω κόμβου.

Κατόπιν όλων αυτών των μεθοδευμένων προσπαθειών της Δημοτικής αρχής, ο Δήμος Χερσονήσου κατάφερε να επιτύχει τη διατήρηση των ραμπών, βάσει και της τροπολογίας του σχεδίου Νόμου με τίτλο ‘Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/Ε.Ε., τροποποίηση του Π.Δ. 148/2009 και άλλες Διατάξεις’, καθώς και να επιτραπεί στις αρμόδιες υπηρεσίες η βελτίωση τους.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Περιφέρεια Κρήτης ενέκρινε τη σχετική περιβαλλοντική μελέτη, ώστε και τυπικά να πληρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για την ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου για την περιοχή – όπως αναφέρεται και στην τροπολογία σχετικά.

Στην όλη προσπάθεια ο Δήμος Χερσονήσου, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του στο Βουλευτή κύριο Σωκράτη Βαρδάκη για την απεριόριστη προσπάθεια του καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων έως ότου εγκριθεί η τροπολογία, καθώς και τον Περιφερειάρχη Κρήτης κύριο Σταύρο Αρναουτάκη, που συνέβαλαν με τις συνεχείς τους ενέργειες και την αμέριστη προσπάθεια τους, σε ένα τόσο θετικό αντίκτυπο για την περιοχή, εκπεφρασμένης της αναγκαιότητας σε μία τόσο ανεπτυγμένη τουριστικά περιοχή”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση