HomeCity GuideΦεστιβάλ των αετών στην… πλατεία Δασκαλογιάννη

Φεστιβάλ των αετών στην… πλατεία Δασκαλογιάννη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το «Φεστιβάλ των Αετών» θα λάβει χώρα για μία ακόμη χρονιά στην Πλατεία Δασκαλογιάννη για δύο μέρες, την Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Ιουλίου, μια διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός και φιλοδοξεί να φέρει κοντά ανθρώπους κάθε εθνικότητας με κοινή αγάπη την μουσική, το χορό, την παιδεία, τον πολιτισμό και ιδιαιτέρως την αγάπη προς την Ελλάδα.

DT_04

Στο Φεστιβάλ, πέρα από την απόδοση τιμής στην κρητική μουσικοχορευτική παράδοση αλλά και στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι, θα διεξαχθούν σεμινάρια από φιλοξενούμενους από το εξωτερικό μαζί με τα μέλη του Ομίλου «Αετογιάννης».

DT_09

Ώρα έναρξης: 20:00.

Τρίτη 26 Ιουλίου

Την Τρίτη 26 Ιουλίου τα σεμινάρια διεξάγονται στην πλ. Δασκαλογιάννη, ενώ γίνεται ειδικό αφιέρωμα στις σχέσεις Πολιτισμού των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας με κοινά τραγούδια που θα αποδοθούν και στις δυο γλώσσες. Στη συνέχεια Έλληνες και ξένοι φιλοξενούμενοι τραγουδούν και χορεύουν με σεβασμό στην ελληνική παράδοση το Ρεμπέτικο και Λαϊκό μας τραγούδι με το συγκρότημα «Όπως Παλιά» (Κώστας Μαθιουδάκης, Σταύρος Τσουκαλάς, Αχιλλέας Χειράκης). Εμβόλιμα θα παρουσιάζονται ελληνικοί χοροί από τους Τούρκους φιλοξενούμενους καθώς κι από χορευτές του Ομίλου.

DT_12 DT_16

Τετάρτη 27 Ιουλίου

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου το Φεστιβάλ επικεντρώνεται στην κρητική μουσικοχορευτική παράδοση με τα Σεμινάρια στην πλ. Δασκαλογιάννη να μεταφέρουν στους ξένους επισκέπτες βήματα, ακούσματα, ήθη, τόπους και τρόπους της αρχέγονης Κρήτης. Στη συνέχεια τη σκυτάλη παίρνει το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα του Γιώργου Γλυκοκόκαλου και οι λαοί γλεντούν και χορεύουν αδελφωμένοι μέσα στο κρητικό χοροστάσι.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για τους θεατές. Θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, φάρμακα (ακόμα κι από το σπίτι), είδη ρουχισμού, σχολικά είδη και παιχνίδια (ακόμη και μεταχειρισμένα) και είδη πρώτης ανάγκης (Σαπούνια, Χαρτικά, Καθαριστικά κλπ), τα οποία θα συγκεντρώνονται από εθελοντές και θα παραδίδονται στα κοινωνικά παντοπωλεία.

FMD_5894

Διαφήμιση
Διαφήμιση