HomeΚΟΣΜΟΣΕπίθεση στο Μόναχο: Καταθλιπτικός νέος που είχε εμμονή με τις μαζικές δολοφονίες ο δράστης

Επίθεση στο Μόναχο: Καταθλιπτικός νέος που είχε εμμονή με τις μαζικές δολοφονίες ο δράστης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενας νέος που έπασχε από κατάθλιψη, είχε μανία με τις μαζικές δολοφονίες και δεν είχε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, ήταν ο δράστης του μακελειού στο Μόναχο, που άφησε πίσω του εννέα νεκρούς και 27 τραυματίες, πριν αυτοκτονήσει.

Τα θύματα του ένοπλου ήταν από 14 έως 45 ετών, τα περισσότερα ανήλικα, με έναν 18χρονο Ελληνα, τον Χουσεΐν Νταϊτσίκ ανάμεσά τους.

Είχε 300 σφαίρες

Ο δράστης, ο Αλί Νταβίντ Σονμπόλι, έφερε ένα Glock 9 χιλιοστών, χωρίς άδεια οπλοφορίας, ενώ στο σακίδιό του βρέθηκαν 300 σφαίρες. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου τόνισε ότι η επίθεση δεν είχε σχέση με τους πρόσφυγες και ότι δεν υπάρχουν εμφανείς διασυνδέσεις του με το Ισλαμικό Κράτος. Παράλληλα σημείωσε ότι δεν είχε πολιτικά κίνητρα. «Πρόκειται για κλασική περίπτωση ένοπλου αμόκ και όχι για τρομοκρατία», υπογράμμισε.

Είχε κατάθλιψη

Πρόκειται για έναν 18χρονο Γερμανο-ιρανό, γεννημένο στο Μόναχο, ο οποίος ήταν είχε κάνει ψυχολογική θεραπεία για κατάθλιψη, σύμφωνα με την αστυνομία, που τον χαρακτήρισε διαταραγμένο. Δεν ήταν γνωστός στις αρχές, πριν από αυτό το αιματηρό περιστατικό. Στο σπίτι του, όπου έγιναν έρευνες, δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα, αλλά όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου, θα πρέπει να εξεταστεί και ο υπολογιστής του. Στο σπίτι του βρέθηκε και ένα βιβλίο για μαζικές δολοφονίες.

Παράλληλα, οι αρχές επανέλαβαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι υπήρχε και άλλος δράστης στην επίθεση του Μονάχου.

Προφανής σύνδεση με τον Μπρέιβικ

Σύμφωνα με την αστυνομία, υπάρχει εμφανής σύνδεση ανάμεσα στον δράστη στο Μόναχο και τον ακροδεξιό τρομοκράτη Αντερς Μπρέιβικ, τον άνθρωπο πίσω από το μακελειό στη Νορβηγία το 2011.

Η σελίδα στο Facebook

Ο αρχηγός της αστυνομίας ρωτήθηκε και για τις πληροφορίες ότι ο δράστης είχε δημιουργήσει σελίδα στο Facebook, δελεάζοντας κόσμο να πάει στο σημείο που θα «χτυπούσε», προσφέροντας δωρεάν γεύμα στα McDonalds, εκείνος απάντησε ότι κατά πάσα πιθανότατα ήταν κάτι που οργάνωσε ο ένοπλος.

Σε ερώτημα για το στόχος του ήταν παιδιά, δεν το επιβεβαίωσε αλλά ούτε το απέκλεισε. «Θα πρέπει να μιλήσουμε με τους μάρτυρες για να δούμε αν είχε συγκεκριμένο στόχο ή αν πυροβολούσε αδιακρίτως», πρόσθεσε.

Αυτοκτόνησε ο δράστης

Παρά τις αρχικές πληροφορίες, ότι ο δράστης είχε τραυματιστεί από τα πυρά των αστυνομικών, ανακοινώθηκε ότι ο 18χρονος έφερε μόνο ένα τραύμα στο κεφάλι, άρα επιβεβαιώνεται ότι αυτοκτόνησε.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του, αλλά δεν κατάφεραν να τον τραυματίσουν, σημείωσε ο αρχηγός της αστυνομίας.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση