HomeΚΡΗΤΗΟλοκληρωτική η καταστροφή στο Συσκευαστήριο – Πλήγμα για την τοπική οικονομία

Ολοκληρωτική η καταστροφή στο Συσκευαστήριο – Πλήγμα για την τοπική οικονομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Υπό μερικό έλεγχο παραμένει η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βιοτεχνική Μονάδα συσκευασίας αγροτικών προϊόντων στο Τυμπάκι. Όλη τη νύχτα δύναμη της Πυροσβεστικής παρέμεινε στο χώρο της βιοτεχνίας προκειμένου να επέμβει άμεσα αν χρειαστεί, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις πηγών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη διάρκεια της ημέρας η φωτιά θα έχει τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Το «Συσκευαστήριο Γιαννακάκη» ωστόσο έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή από την πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον προαύλιο χώρο και επεκτάθηκε γρήγορα στο εσωτερικό της μονάδας λόγω του μεγάλου αριθμού των εύφλεκτων υλικών που ήταν συγκεντρωμένα στην αυλή, όπως χαρτόκουτες, παλέτες, καφάσια πλαστικά.

Ο απολογισμός των ζημιών που προκλήθηκαν δεν έχει υπολογιστεί ακόμη, ωστόσο είναι γεγονός ότι η καταστροφή που προκάλεσαν οι φλόγες ήταν ολοκληρωτική.

Η συγκεκριμένη φωτιά θεωρείται σημαντικότατο πλήγμα για την τοπική οικονομία της Μεσαράς.

Η βιοτεχνική μονάδα Γιαννακάκη θεωρούνταν από τις πιο εύρωστες στον τομέα της, έχοντας αντέξει την οικονομική κρίση και έχοντας καταφέρει μια αξιόλογη παρουσία και στον τομέα των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων της Κρήτης.

Τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά διερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Φωτογραφία e-mesara.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση