HomeΚΟΣΜΟΣΕπιζώντες από την επίθεση στο Μόναχο: Παιδιά έκλαιγαν, ο κόσμος έτρεχε έντρομος

Επιζώντες από την επίθεση στο Μόναχο: Παιδιά έκλαιγαν, ο κόσμος έτρεχε έντρομος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρώτα ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Μετά, οι κραυγές του κόσμου και οι σειρήνες, καθώς ο ένοπλος μπήκε στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου και άρχισε να «χτυπά» αδιακρίτως.

Ηταν η στιγμή που ο κόσμος έκανε τα ψώνια του στο εμπορικό κέντρο, ή άλλοι έτρωγαν, όταν ξέσπασε ο τρόμος. Πανικόβλητοι καταναλωτές άρχισαν να φεύγουν από το κτίριο, ενώ η αστυνομία κατέφθανε, ψάχνοντας αρχικά τρεις δράστες. Αργότερα, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για έναν ένοπλο, έναν 18χρονο ιρανικής και γερμανικής υπηκοότητας.

Ενας αστυνομικός κατάφερε να τον τραυματίσει, αλλά ο δράστης κατάφερε να διαφύγει. Ωρες αργότερα, εντοπίστηκε η σορός του, με τον ένοπλο να έχει βάλει τέλος στη ζωή του, σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το εμπορικό κέντρο. Είχε προλάβει να σκοτώσει 9 άτομα και να τραυματίσει 21.

Οι επιζώντες περιγράφουν τρομακτικές σκηνές. «Μπήκαμε στα MacDonald’s για να φάμε. Υπήρχε πανικός, ο κόσμος έτρεχε προς την έξοδο», δήλωσε μία γυναίκα στη γερμανική τηλεόραση. Η ίδια ανέφερε ότι άκουσε τρεις πυροβολισμούς. «Παιδιά έκλαιγαν, ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος».

Ενας άνδρας, που δήλωσε ότι εργάζεται σε ένα από τα καταστήματα του εμπορικού κέντρου, περιέγραψε τη στιγμή που ήρθε αντιμέτωπος με τον δράστη. «Τον κοίταξα, πυροβόλησε δύο ανθρώπους και έφυγα από το κτίριο σκαρφαλώνοντας έναν τοίχο. Μετά είδα άψυχα σώματα και τραυματισμένους ανθρώπους», είπε.

Ο δράστης, σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Μονάχου Χούμπερτους Αντράε, φώναξε κάτι που εξαπολύσει την επίθεση, αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο τι είπε ακριβώς.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση