HomeΚΡΗΤΗΣύσκεψη για HUB επιχειρηματικότητας και Δημοσκόπιο

Σύσκεψη για HUB επιχειρηματικότητας και Δημοσκόπιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η δημόσια διαβούλευση για το ΣΟΑΠ  ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου και πλέον ο Δήμος Ηρακλείου περνάει στο επόμενο στάδιο της συζήτησης. Αυτό της ομογενοποίησης των προτάσεων που κατατέθηκαν και του συντονισμού των ενεργειών των αρμόδιων φορέων προς συγκεκριμένες, κοινές κατευθύνσεις.

4

Σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη 22 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, ανάμεσα σε αντιπροσωπεία του Δήμου και εκπροσώπους της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιάννης Αναστασάκης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρος Ινιωτάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini, ο Αντιπεριφερειάρχης  Καινοτομίας κ. Αντίπας Σηφάκης και  ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανόλης Αλιφιεράκης.

3

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα  προώθησης της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και της έρευνας και ειδικότερα η ανάπτυξη δράσεων ενίσχυσης της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων. Συζητήθηκαν οι ιδέες του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου και αποφασίστηκε η συγκρότηση μίας κοινής επιτροπής για την υλοποίηση τους. Έγινε αναφορά στη λειτουργία του Δημοσκοπίου, που προωθεί ο Δήμος Ηρακλείου και το οποίο στοχεύει στην  προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, καθώς στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού HUB που προωθεί την υποβοήθηση δημιουργίας νέων επιχειρήσεων. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να συντονιστούν όλοι οι φορείς προκειμένου να αναζητηθεί η χρηματοδότηση.

1

Διαφήμιση
Διαφήμιση