HomeΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑMicrosoft: Υπεραισιόδοξος ο στόχος για 1 δισ. Windows 10 συσκευές

Microsoft: Υπεραισιόδοξος ο στόχος για 1 δισ. Windows 10 συσκευές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Microsoft παραδέχτηκε πρόσφατα ότι μάλλον είναι απίθανο να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει όταν κυκλοφόρησε τη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος, δηλαδή ότι έως το 2018 τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο συσκευές θα τρέχουν στα Windows 10.

Η εταιρεία είχε κάνει την ανακοίνωση του στόχου της το περασμένο έτος, με τη σιγουριά ότι η νέα πλατφόρμα θα είχε τεράστια επιτυχία, ειδικά αφού ήταν διαθέσιμη ως δωρεάν αναβάθμιση για όσα συστήματα είχαν παλαιότερες εκδόσεις των Windows.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής τα Windows 10 έχουν φτάσει τις 350 εκατομμύρια συσκευές, η εταιρεία παραδέχτηκε ότι ο στόχος του 1 δισεκατομμυρίου ίσως είναι υπεραισιόδοξος.

«Είμαστε ευχαριστημένοι με την πρόοδό μας μέχρι σήμερα, αλλά επειδή έχουμε επικεντρωθεί στον τομέα της τηλεφωνίας, πιστεύουμε ότι θα μας πάρει περισσότερο χρόνο να φτάσουμε τις 1 δισεκατομμύριο ενεργές συσκευές», αναφέρει η Microsoft σε ανακοίνωσή της.

Η Microsoft υποστηρίζει ότι ο λόγος που δεν έχει φτάσει κοντά στο στόχο οφείλεται κατά ένα μέρος στις επιχειρήσεις της που αφορούν στα smartphones, ωστόσο η κινητή πλατφόρμα δεν έχει ισχυρή βάση χρηστών και είναι μάλλον απίθανο να ενισχύσει σημαντικά τον συνολικό αριθμό των συσκευών που χρησιμοποιούν τα Windows 10.

Είναι επίσης πιθανό ότι η εγκατάσταση του λειτουργικού σε φορητούς υπολογιστές και άλλα desktop μηχανήματα δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση, όπως ήλπιζε η εταιρεία, ιδίως αν ληφθούν υπόψη ορισμένες αρνητικές αντιδράσεις στην «εξαναγκασμένη» ενημέρωση στα Windows 10, χωρίς την άδεια των χρηστών.

Η δωρεάν αναβάθμιση λήγει σε μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 29 Ιουλίου, κάτι που σημαίνει ότι αυτό θα επηρεάσει σημαντικά την αύξηση του αριθμού των μηχανημάτων που θα ενσωματώνουν την τελευταία έκδοση των Windows.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαφήμιση
Διαφήμιση