HomeΥΓΕΙΑΑυτές είναι οι τροφές που σας «πάνε» για ύπνο

Αυτές είναι οι τροφές που σας «πάνε» για ύπνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν υποφέρετε από διαταραχές ύπνου, δεν μπορείτε δηλαδή να κοιμηθείτε εύκολα ή κατά τη διάρκεια της νύχτας στριφογυρίζετε στο κρεβάτι, η επιστήμη της διατροφής έρχεται να σας βοηθήσει με απλό και φυσικό τρόπο ώστε να κοιμάστε ήρεμα και χωρίς δυσκολία.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε στο διαιτολόγιο σας κάποιες συγκεκριμένες τροφές που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν πολύ τη διαδικασία του ύπνου. Ξεκινάμε με το πιο διαδεδομένο υλικό της φύσης που όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύ βοηθάει στην πνευματική ηρεμία και δεν είναι άλλο από το χαμομήλι.

Αν επομένως πίνετε ένα φλιτζάνι χαμομήλι πριν τον ύπνο θα σας βοηθήσει πολύ να κοιμηθείτε ανάλαφρα, σαν πουλάκι! Ξέρετε όμως γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως έδειξαν οι μελέτες το χαμομήλι περιέχει γλυκίνη, πρόκειται για μία χημική ουσία που λειτουργεί καταπραϋντικά και ενισχύει τη χαλάρωση των μυών. Αβοκάντο! Η υψηλή του περιεκτικότητα σε κάλιο και σε λιπαρά υψηλής διατροφικής αξίας, όταν συνδυάζεται με το μαγνήσιο, βοηθά κατά πολύ στην βελτίωση του ύπνου. Και μιας και μιλήσαμε για μαγνήσιο, φάτε κεράσια!

Η κατανάλωση ενός μικρού μπολ πριν τον ύπνο θα σας εκπλήξει ως προς το πάσο μπορεί να σας βοηθήσει στο να κοιμηθείτε ήρεμα. Μαγνήσιο όμως περιέχουν και τα πράσινα λαχανικά, όπως είναι το σπανάκι και το σέσκουλο. Βάλτε τα στον αποχυμωτή και γεμίστε ένα μεγάλο ποτήρι με το χυμό τους, πιείτε το κατά τη διάρκεια της μέρας και δείτε την ευεργετική τους επίδραση στην ποιότητα του ύπνου σας.

Τέλος προσθέστε στην καθημερινή σας διατροφή αμύγδαλα και καρύδια. Τα πρώτα αποτελούν εξαιρετική πηγή μαγνησίου και τα δεύτερα περιέχουν τρυπτοφάνη, του αμινοξέος που βοηθά το σώμα να παράγει μελατονίνη που για όσους δεν το γνωρίζουν είναι η ορμόνη του ύπνου! Παράγεται από τον εγκέφαλο και συγκεκριμένα από την επίφυση και βοηθά τον οργανισμό μας να ρυθμίσει το βιολογικό του ρολόι αναγνωρίζοντας πότε είναι η κατάλληλη ώρα για ύπνο και αντίστοιχα εκείνη που πρέπει να ξυπνήσουμε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση