HomeΚΡΗΤΗΝα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων από τη φωτιά στο Σελάκανο

Να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων από τη φωτιά στο Σελάκανο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το ζήτημα της άμεσης εκκίνησης των διαδικασιών για την αποζημίωση όλων όσοι επλήγησαν από τη μεγάλη φωτιά στο Σελάκανο της Ιεράπετρας, έφθασε ήδη στη βουλή.

Με ερώτηση του προς τα αρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να γίνουν άμεσες όλες οι απαιτούμενες ενέργειες.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Η πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε  δύο χιλιόμετρα ανατολικά από το δάσος του Σελάκανου και 6 χιλιόμετρα βόρεια του οικισμού των Μαλλών Ιεράπετρας, επιβάλλει όχι μόνο την συνέργεια και τον γρήγορο συντονισμό των συναρμόδιων Υπουργείων και υπηρεσιών αλλά και την άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να ανακουφιστούν οι κάτοικοι που επλήγησαν.

Παρόλο που η κινητοποίηση ήταν άμεση, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, ειδικές δυνάμεις του Στρατού αλλά και συνδρομή από τους ίδιους τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι έσπευσαν να κατασβήσουν την φωτιά, σύμφωνα με δημοσιεύματα η πυρκαγιά κατάφερε να κατακάψει περισσότερα από 5.000 στρέμματα δασικής, αγροτοκτηνοτροφικής και γεωργικής γης, όπως επίσης και μελίσσια.

Επειδή δεν απαιτείται η απόφαση κήρυξης της περιοχής ως πυρόπληκτης για να γίνουν όλες οι προδικασίες για την αποζημίωση που αφορούν ΕΛΓΑ και  ΠΣΕΑ και

επειδή η ανάγκη για αναδάσωση του καμένου δάσους είναι επιτακτική και παράλληλα θα συμβάλει στην αποκατάσταση και επαναφορά του τοπίου.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που αφορούν τις αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και ΠΣΕΑ;
  2. Τι θα πράξει το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την οικονομική ενίσχυση του Δήμου και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών στις υποδομές;
  3. Ποιες πρωτοβουλίες προτίθεστε να αναλάβετε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ιεράπετρας σε σχέση με την δενδροφύτευση των καμένων περιοχών;»
Διαφήμιση
Διαφήμιση