HomeΚΡΗΤΗΈνα Κρητικό… ρομπότ στην υπηρεσία σου!

Ένα Κρητικό… ρομπότ στην υπηρεσία σου!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τα chatbots θεωρούνται το επόμενο μεγάλο βήμα στο διαδίκτυο: πρόκειται για προγράμματα που προσομοιάζουν φυσική συζήτηση με άνθρωπο μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα -προς το παρόν- μέσω του Facebook Messenger. «Τα chatbots έχουν σκοπό την εξυπηρέτηση των χρηστών και ενδεικτικά μπορούν να να κάνουν κράτηση σε ένα ξενοδοχείο, να παραγγείλουν ένα γεύμα, να αγοράσουν για λογαριασμό σου ακτοπλοϊκό ή αεροπορικό εισιτήριο, να κάνουν check in για την πτήση σου, να σου πουν τον καιρό, να σου βρουν τραπέζι σε εστιατόριο ή να σου πουν τα νέα», μου εξηγεί ο Μιχάλης Ψαλλίδας, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της CrowdPolicy.

Δεδομένου λοιπόν ότι έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το smartphone μας, δεν αποκλείεται στο μέλλον να αντικαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό την τηλεφωνική κλήση, το fax και το email. «Αντί για το άνοιγμα πολλών διαφορετικών εφαρμογών ή δικτυακών τόπων, με μια μικρή εντολή θα μπορούμε να εκτελούμε όλα όσα θέλουμε μέσω του Facebook Messenger. Έτσι, σταδιακά αναμένεται τα chatbots να αντικαταστήσουν τις εφαρμογές στα κινητά και, γιατί όχι, τους δικτυακούς τόπους».

Ενθουσιασμένη από τις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας, η ομάδα του Μιχάλη αποφάσισε πριν λίγο καιρό να ασχοληθεί συστηματικά μαζί της. Το αποτέλεσμα της προσπάθειάς της ακούει στο όνομα “botakis” και πρόκειται για έναν… Κρητικό που τα ξέρει όλα και είναι πάντα στη διάθεσή σου! Προς το παρόν μπορείς να μιλήσεις μαζί του για να δεις πώς μπορεί να δουλέψει, μετά από σχετικό αίτημα και πρόσκλησης (invite only), αφού αυτή τη στιγμή τρέχει σε δοκιμαστική έκδοση. Σύντομα, όμως, ο botakis θα δουλεύει για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή, και θα μπορεί να εξυπηρετήσει τους χρήστες για ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων.

«Chatbots όπως ο botakis μπορούν να γίνουν σημαντικό εργαλείο για τις μικρές τοπικές επιχειρήσεις, πολλές από τις οποίες δεν διαθέτουν τους πόρους για να χτίσουν αυτόνομες εφαρμογές ή δικτυακούς τόπους», συνεχίζει να μου αναλύει ο Μιχάλης και καταλήγει: «Στην Ελλάδα διαθέτουμε πολλές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, στις οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφέ, δικηγόρους, γιατρούς κοκ. Υπάρχουν πολλά και ενδιαφέροντα business cases τα οποία θα δούμε πολύ σύντομα να υλοποιούνται». Για να δοκιμάσεις τον botakis αρκεί ένα κλικ στο www.botakis.com

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση