HomeΚΡΗΤΗΜαίνεται η φωτιά για δεύτερη ημέρα στο Σελάκανο – Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής στο σημείο

Μαίνεται η φωτιά για δεύτερη ημέρα στο Σελάκανο – Ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής στο σημείο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για δεύτερη ημέρα μαίνεται η φωτιά στο Σελάκανο Ιεράπετρας που ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας σημαίνοντας συναγερμό στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και εξαιτίας του ότι οι άνεμοι έχουν κάπως κοπάσει η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με χθες που τα πύρινα μέτωπα ήταν ανεξέλεγκτα.

Το χρονικό

Η φωτιά ξέσπασε λίγα λεπτά μετά τις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας με ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής να σπεύδει στο σημείο.

Αρχικά στο σημείο έσπευσαν 10 οχήματα τη πυροσβεστικής με 18 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ αλλά και υδροφόρες του δήμου Ιεράπετρας.

FOTIA SELAKANOS1

Ωστόσο οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έκανε την φωτιά να πάρει γρήγορα διαστάσεις.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας χρειάστηκε η μερική εκκένωση των Μαλών με τους Σαμαρείτες, τους εθελοντές και τους πυροσβέστες να απομακρύνουν άτομα κατάκοιτα αλλά και ηλικιωμένους από τα σπίτια τους και να τα μεταφέρουν με ασφάλεια στο κτίριο της Τοπικής Κοινότητας.

Ευτυχώς οι πυροσβέστες κατάφεραν και έσωσαν το χωριό χωρίς να καεί ούτε ένα σπίτι.

FOTIA SELAKANOS

Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Από την πρώτη στιγμή μάχη με τις φλόγες δίνει ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής ενώ χθες χρειάστηκε να σηκωθούν τέσσερα ελικόπτερα αλλά να συνδράμει και ο Στρατός.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, στη μάχη με τις φλόγες βρίσκονται 25 οχήματα της πυροσβεστικής με 60 άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα της πυροσβεστικής, 4 οχήματα του ΟΤΑ ενώ έχει ήδη σηκωθεί και ένα ελικόπτερο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στην ημέρα θα σηκωθούν και τα υπόλοιπα ελικόπτερα ενώ θα συνδράμει και πάλι ο στρατός.

Διαφήμιση
Διαφήμιση